Neeft: 'Belangrijke slag slaan'

Neeft: 'Belangrijke slag slaan'

zaterdag 07 maart 2020

Voor Garage Kil/Volendam zijn de beslissende rondes van het seizoen aangebroken. De Volendamse damesselectie heeft punten nodig om zich te handhaven in de Eredivisie. Met het vizier op het aanstaande treffen met Boer'n Trots Kaas/DSVD schijnt Mark Neeft - interim-trainer van Garage Kil/Volendam - zijn licht op de laatste ontwikkelingen.

De Volendammers kenden een valse start aan de eindfase van het jaargang. Op bezoek bij Fit & Fun/Voorwaarts werd met ruime cijfers verloren. Dit mede door een groot aantal blessures bij de speelsters die voor de nodige ervaring moeten zorgen. "Het gevolg daarvan is dat we met een heel jong team op het veld staan. Dan trappen we net iets te makkelijk in slimmigheidjes van listige tegenstanders. Daardoor krijgen we veel tegendoelpunten om de oren en dat is bepalend voor de wedstrijd."

Uitlopen
Met DSVD treft Garage Kil/Volendam een ploeg dat in het reguliere seizoen onderaan de ranglijst eindigde. Zodoende begon de club uit Overijssel met slechts één bonuspunt aan de nacompetitie. Maar door een knap gewonnen punt tegen Geonius/V&L is de ploeg al wat omhoog gekropen. Het verschil met Garage Kil/Volendam bedraagt hierdoor nog maar één punt. "Dat zij gelijk weten te spelen tegen V&L toont aan dat het een goede ploeg is", weet Neeft. "Wel hebben de Volendamse meiden eerder dit seizoen zowel thuis als uit al van ze gewonnen. Dat moet komende zaterdag dus opnieuw mogelijk zijn. Dan kunnen we tegelijk een belangrijke slag slaan, want bij winst lopen we twee punten op ze uit."

Kwestie van vertrouwen
Desondanks wordt het overleven van de nacompetitie een lastig karwei. "V&L en Voorwaarts zijn ook gewoon sterke tegenstanders. Dat hebben ze aangetoond door van ons te winnen. Maar wij zijn absoluut in staat om in de Eredivisie te blijven. De meiden werken keihard voor elkaar en willen zich graag laten zien. Alleen zijn de resultaten nog niet naar wens. Daar hopen we zaterdag verandering in te brengen. Het is vooral een kwestie van het vertrouwen terugvinden, want handballen kunnen we zeker."

Wedstrijd
De wedstrijd tussen Garage Kil/Volendam en DSVD begint zaterdag om 19:30 uur in de nieuwe zaal van sporthal Opperdam. Klik hier voor informatie over de kaartverkoop.

Foto: Fred Mol