Talentontwikkelingsprogramma NHV voor rest van seizoen in Volendam

Talentontwikkelingsprogramma NHV voor rest van seizoen in Volendam

dinsdag 11 december 2018

Het talentontwikkelingsprogramma van het NHV wordt vanaf 10 december voor de rest van het seizoen in sporthal Opperdam gehouden. De handbalbond kiest opnieuw Volendam als locatie voor het Regionaal Trainings Centrum Noordwest. Hierin trainen de grootste talenten (jongens en meisjes) in de omgeving uit voor een wekelijkse training op maandag van 7 tot 9 uur 's ochtends.

Het initiatief om een Regionaal Talenten Centrum in Noord Holland op te bouwen werd ruim tien jaar geleden opgezet door HV KRAS/Volendam en Westfriesland/SEW in samenwerking met de Tabor Scholengemeenschap te Hoorn. Dit ontstond toen de bond dreigde de afdelingsselecties te stoppen in verband met een grootschalige reorganisatie. Het doel van de twee clubs was om de grootste talenten uit de provincie niet te laten vallen en bij elkaar te halen voor individuele trainingen die zouden passen in hun school-en clubprogramma’s. Deze trainingen werden lange tijd succesvol in Volendam en Hoorn georganiseerd en werd later in Alkmaar en op diverse andere locaties uitgebouwd. Vaak werden de trainingen gegeven door de toptrainers uit Volendam, zoals bijvoorbeeld Maurice Canton, Ronald van der Kamp, Martin Vlijm, Martin Kuitert, Diego Jacobs en Mark Schmetz. Veel spelers en speelsters die nu in het Nederlands team zitten zijn onderdeel geweest van deze RTC.  

Ook het NHV zag al snel de waarde van deze opzet en nam het idee, na goed overleg met de clubs en het stichtingsbestuur, de organisatie van het centrum over en integreerde dit in hun opleidingsbeleid en structuur.

De RTC werd daarna verplaatst naar Alkmaar toen de gemeente Alkmaar partner werd van de RTC. HV KRAS/Volendam spelers Marilyn Tol (Dames 1) en Kevin Oud (Jongens A1) zijn nu al onderdeel van deze trainingen en kunnen daardoor maandelijks op een oproep rekenen.

De technische commissie van KRAS/Volendam is verheugd dat de ‘RTC-trainingen’ terug zijn in Volendam. Zij zien grote kansen voor de talenten uit de regio Volendam om nu makkelijker te kunnen profiteren van de mogelijkheden die de bond faciliteert. Door de fysieke plaatsing van de trainingen in Volendam wordt het veel toegankelijker voor de Volendamse talenten om hun kunsten te kunnen vertonen en beter in beeld te komen bij de bondcoaches.

Wil je meer weten over de RTC? Klik dan hier!