Nieuwe sponsor Juwelier Schilder-Vlugt ontdekt handbalwereld

Nieuwe sponsor Juwelier Schilder-Vlugt ontdekt handbalwereld

donderdag 21 februari 2019

Juwelier Schilder-Vlugt is een nieuwe sponsor van HV KRAS/Volendam. Carlo Schilder tekende onlangs een sponsorcontract waarmee hij de juwelierszaak voor tweeënhalf jaar met de Volendamse handbalvereniging verbindt. 

Voor Schilder is de sponsoring van KRAS/Volendam iets nieuws. “Ik heb zelf een verleden met voetbal en tennis. Doordat ik veel affiniteit heb met deze sporten is het sponsorschap hier bijna vanzelf gegaan. Handbal is wat dat betreft iets heel anders voor mij.”

Tijdens de afgelopen editie van het jaarlijkse Topsportgala Volendam, wat KRAS/Volendam samen met FC Volendam organiseert, werden de eerste contacten al gelegd. “Ik ging mee naar de gala-avond in de sporthal en hier kwam ik aan de handbaltafel te zitten. Dat was toen zo warm en leuk. Tijdens die avond raakte ik met wat mensen in gesprek over sponsoring en we zijn kort daarna gaan informeren naar de mogelijkheden. Er was bij ons namelijk onlangs budget vrijgekomen en we waren al op zoek naar wat nieuws.”

Iets nieuws ontdekken
De juwelier is inmiddels broeksponsor van Garage Kil/Volendam Dames 1. Op het moment van tekenen, voorafgaand aan het treffen tussen KRAS/Volendam en Herpertz Bevo Hc, had hij echter nog nooit een handbalwedstrijd gezien. Hier werd vrijwel direct daarna verandering in gebracht toen hij plaatsnam op de tribunes in sporthal Opperdam. “Ik keek mijn ogen uit”, vertelt Schilder. “Het ging er hard aan toe en was erg leuk om te zien. Het is mooi om iets te ontdekken wat voor mij nog zo onbekend was. Ik was al langer nieuwsgierig waarom mensen naar handbalwedstrijden gaan en nu ik het zelf heb meegemaakt ben ik heel enthousiast.”

Schilder vervolgt: “Met alle gebeurtenissen rond zo’n wedstrijd zie je dat het aan de ene kant klein is, maar aan de andere kant weer heel groot. Qua prestaties op het veld is de club groot, maar met de vrijwilligers die erbij betrokken zijn ook weer warm. Ik wist van de kampioenschappen en kende Volendamse spelers als Gerrie Eijlers en Marco Beers, maar ik was nog niet bekend met hoe betrokken de mensen hier zijn.”

Ook was Schilder nog niet eerder in aanraking gekomen met het dameshandbal bij de vereniging. “Afgelopen zaterdag ben ik ook gelijk daar gaan kijken en ben van plan om dat vaker te gaan doen. Ik merkte al dat zij het goed doen in de competitie en hoop dat wij daar als sponsor aan kunnen bijdragen.”

Groot assortiment
De juwelierszaak van Schilder is al ruim veertig jaar gevestigd op de Haven 118 in Volendam. Hier biedt Juwelier Schilder-Vlugt een groot assortiment aan Zwitserse horlogemerken als onder meer Montblanc, Baume & Mercier, Tag Heuer en Ebel. Daarnaast heeft het ook goud- en zilvermerken als Al Coro en Monzario in het assortiment. Met een ervaren verkoopteam adviseert de zaak zijn klanten vakkundig met de aankoop van een mooi sieraad.

Klik hier voor de website van Juwelier Schilder-Vlugt