Nieuwe tegenstanders in Eredivisie voor Jong BodyResults/Volendam

Nieuwe tegenstanders in Eredivisie voor Jong BodyResults/Volendam

maandag 15 juli 2019

Jong BodyResults/Volendam krijgt in het seizoen 2019-2020 te maken met drie nieuwe gezichten in de Eredivisie. De opleidingsploeg van Wematrans/Quintus heeft plaats gemaakt voor de hoofdmacht uit Kwintsheul, tewijl DEF-Fire Aristos en Herpertz Bevo 2 na de zomer ook actief zullen zijn in de Eerste Divisie.

Wematrans/Quintus
De hoofdmacht van Wematrans/Quintus degradeerde het afgelopen seizoen uit de BENE-League. De ploeg uit Kwintsheul eindigde als hekkensluiter van de grensoverschrijdende competitie.

De Zuid-Hollanders pakten over 22 wedstrijden slechts drie punten. Op 10 november werd er met 29-30 gewonnen van JD Techniek/Hurry-Up, terwijl er tegen het Belgische Sasja HC met 24-24 gelijk werd gespeeld. KRAS/Volendam boekte in competitieverband twee ruime overwinningen op Quintus. In sporthal Opperdam werd er met 43-29 gewonnen, terwijl ook de wedstrijd in de Eekhouthal een prooi werd voor de Volendammers: 21-35.

Daar waar Quintus het in de BENE-League zwaar te verduren had reikte de ploeg in het bekertoernooi wel tot de halve finales. Hier verloren zij echter met 32-21 van KRAS/Volendam.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

BEKERFINALE! . . #nhvbeker #HandbalVolendam #krasvolendam #Volendam

Een bericht gedeeld door HV KRAS/Volendam (@handbalvolendam) op

WHC-Hercules
WHC/Hercules promoveerde het afgelopen jaargang met een kampioenschap naar de Eredivisie. De ploeg uit Den Haag was drie speelrondes voor het einde niet meer te achterhalen door zijn naaste belagers.

De Hagenezen sloegen vorig jaar de handen ineen met het destijds naar de Tweede Divisie gedegradeerde Hercules. De fusieclub was het afgelopen seizoen in de Eerste Divisie vrijwel oppermachtig en boekte ruime overwinningen. Onder meer het derde team van Green Park Aalsmeer werd met een groot verschil geklopt: 37-28.

Havas
Havas profiteerde het afgelopen seizoen optimaal van de degradatie van Wematrans/Quintus uit de BENE-League. De handballers uit Kwintsheul waren hierdoor verplicht hun opleidingsteam, dat actief was in de Eredivisie, een stapje terug te laten doen. Zodoende kwam er een extra ticket voor directe promotie vrij die Havas als nummer twee van de Eerste Divisie in ontvangst mocht nemen.

De ploeg uit Almere greep in de slotronde pas de tweede plaats van de competitie. Olympia’89/DOS’80 verspeelde met een gelijkspel tegen NHC dure punten, terwijl Havas op zijn beurt met 33-31 won van GHV. Hierdoor ging Havas de concurrent uit Den Haag op doelsaldo voorbij en legde beslag op de directe promotieplaats.

Olympia’89/DOS’80
Olympia’89/DOS’80 is een handbalverenging uit Oss. De Brabanders spelen komend seizoen voor het eerst in de clubhistorie in de Eredivisie, nadat de ploeg in de nacompetitie een stap hogerop afdwong.

De Ossenaren eindigden het afgelopen seizoen in de Eerste Divisie op een verdienstelijke vierde plaats. Dit kwam mede tot stand door overwinningen op de hoog geklasseerde teams Havas en Green Park Aalsmeer 3. Ook in het bekertoernooi gaf Olympia’89/DOS’80 zijn visitekaartje af door tot de achtste finales te reiken. Hier werd de ploeg echter uitgeloot tegen het eerste herenteam van KRAS/Volendam. De latere bekerwinnaar bleek met 31-44 te sterk.

In de strijd om promotie speelde Olympia’89/DOS’80 lang mee om een direct toegangsbewijs. De ploeg verspeelde in de slotronde echter kostbare punten, waardoor het genoegen moest nemen met nacompetitie. Hier rekende Olympia’89/DOS’80 over twee wedstrijden af met Eredivisionist Bevo 2. Voor de ploeg uit Oss betekende dit de derde promotie in vier jaar tijd.

Vanaf komend seizoen gaat de club onder de nieuwe naam Dynamico door het leven.

">