Opbouwer Zarko Curic laatste aanwinst voor HV KRAS/Volendam

Opbouwer Zarko Curic laatste aanwinst voor HV KRAS/Volendam

donderdag 28 juni 2018

De 25-jarige Zarko Curic versterkt het komende seizoen de selectie van HV KRAS/Volendam. De Kroatische midden- en linkeropbouwer, die overkomt van de Macedonische topclub RK Palister Bitola, is daarmee de laatste aanwinst voor het team van Peter Portengen. Met het aantrekken van Curic ziet het ernaar uit dat KRAS/Volendam komend seizoen elke positie dubbel bezet heeft, een wens van de technische commissie om komend handbaljaar weer volop om de prijzen mee te doen.

De rechtshandige Curic kwam in zijn vaderland uit voor RK Dubrava Zagreb. Afgelopen seizoen vertrok de Kroaat naar de Macedonische competitie om met Pelister Bitola mee te doen om de prijzen. Uiteindelijk eindigde Curic, wiens sterkten vooral in de dekking liggen maar ook aanvallend prima uit de voeten kan, met zijn team als vierde.

Vóór Curic zijn jawoord gaf aan KRAS/Volendam nam hij contact op met Igor Mrsulja. ,,Ik vroeg naar het niveau van de BENE-League en of het leven in Volendam beviel”, vertelt de kersverse aanwinst. “Hij speelde in de Servische competitie en dat niveau is vergelijkbaar met die van de Macedonische. Igor adviseerde mij om de stap te maken. Volendam maakte een professionele indruk op me, werkt met een mooi topsportprogramma en de mensen zijn er aardig en zorgzaam. Dat spreekt me aan. Ik zie het als een mooie stap om me te ontwikkelen en hoop snel mijn kwaliteiten te kunnen laten zien.”