Ortega: 'Iets toonaangevends neerzetten'

Ortega: 'Iets toonaangevends neerzetten'

donderdag 30 april 2020

Met Mark Ortega staat er na de zomer een nieuw gezicht voor de groep van Garage Kil/Volendam. De oefenmeester – ook assistent-bondscoach van het Amerikaanse nationale team – staat te trappelen om aan de slag te kunnen.

“Het is een spannende tijd voor mijzelf en mijn familie. We verhuizen naar Volendam en dat lijkt me een prachtige omgeving om mijn jonge kinderen te laten opgroeien. Mijn vrouw en ik zijn dankbaar dat we onze kinderen met verschillende culturen kennis kunnen laten maken.”

Toonaangevend
De afgelopen weken is de Amerikaan druk bezig geweest de Volendamse club, cultuur en zijn aanstaande team al te leren kennen. “Ik heb met het grootste deel van de trainers in de damestak van KRAS/Volendam al gesproken. Het werd mij al snel duidelijk hoe betrokken ze allemaal zijn bij het opzetten van een duurzaam programma voor het dameshandbal.”

“Zelf ben ik nog hard aan het werk alle facetten van het dameshandbal binnen de club te leren kennen”, vervolgt Ortega. “Het is mijn doel de technische staf van alle leeftijdsgroepen te kunnen helpen, om zo een gezamenlijke koers te varen. Door de rijke historie en sterke gemeenschap achter de club heb ik er vertrouwen in dat we iets kunnen neerzetten dat toonaangevend gaat zijn voor het dameshandbal in Nederland.”

Voor nu richt de trainer zich vooral op het leren kennen van zijn eigen team. “Dat om hen komend seizoen zo goed mogelijk te ondersteunen en te helpen groeien. Stap voor stap werken we toe naar onze einddoelen.”

Aansluiting vinden
Ortega gaat bij KRAS/Volendam fulltime aan de slag als trainer in de damestak. Daarmee is de club de eerste in Nederland. Dit biedt de mogelijkheid speelsters veel individuele aandacht te geven. Het aanbod van maatwerk voor hen die hard werken de top te bereiken sluit goed aan bij de visie rond de ontwikkeling van dameshandbal in Volendam. Zo wordt er doorgebouwd op de fundamenten die in eerdere jaren zijn gelegd. Met een goede organisatie achter de teams wil KRAS/Volendam een beweging in gang zetten om aansluiting te vinden met de top van Nederland.

Vorm
Het team van Garage Kil/Volendam voor het nieuwe seizoen begint steeds meer vorm te krijgen. Naast Ortega werd de ploeg ook al versterkt met de komst van Pien van der Geest en Marit Huiberts.