Overman: 'Uitgaan van eigen kracht tegen ZAP'

zondag 21 april 2019

Garage Kil/Volendam treedt vandaag voor de vierde keer dit seizoen aan tegen ZAP. De ploeg uit Breezand won twee van de drie eerdere wedstrijden en heeft daarmee aangetoond een geduchte tegenstander te zijn.

ZAP won de vorige ontmoeting in de nacompetitie met zes doelpunten verschil. Dit kan de indruk wekken dat het spel van ZAP de Volendammers niet ligt. Ellen Overman is het hier echter niet mee eens. “We hebben helaas al twee keer van hen verloren, maar dat lag in mijn ogen eerder aan onszelf dan aan ZAP. Het is wel een stugge ploeg en daar hebben wij vaak iets meer moeite mee. Maar ik ben er van overtuigd dat wanneer wij als collectief spelen we beter zijn dan iedere andere ploeg in de Eerste Divisie. Als je toe gaat geven dat iets een zwakke plek is, dan begin je al verkeerd.”

De ploeg van trainer Ruud van den Broeck speelt vanmiddag zijn tweede wedstrijd in 48 uur. Zo speelde Garage Kil/Volendam afgelopen zaterdag al tegen PCA/Kwiek. Dit vergt een andere voorbereiding dan normaal, zo weet ook Overman. “Aan de ene kant is het natuurlijk fijn om meer wedstrijden te spelen. Het is alleen wel zwaar. Zelf moet ik er voor waken dat ik niet te veel dingen inplan, zodat ik mijn rust goed kan bewaren. De dag voor de wedstrijd zal ik niet veel gaan doen en ook goed letten op mijn voeding.”

De trainingen stonden de afgelopen week vooral in het teken van de wedstrijd tegen Kwiek. Dit hoeft echter geen probleem te zijn. “Beide zijn het stugge ploegen, dus dat scheelt wel. Toch vind ik dat je altijd van je eigen kracht moet uitgaan en niet zozeer naar de tegenstander moet kijken. We moeten vertrouwen in onszelf hebben, als team samenwerken en doorzettingsvermogen tonen. Dat zijn de sleutelbegrippen van dit weekend.”

De wedstrijd tegen ZAP begint maandag om 12 uur in sporthal Opperdam. Daaropvolgend speelt het eerste herenteam om 14.30 uur ook een thuiswedstrijd. De ploeg van trainer Peter Portengen neemt het op tegen Herpertz Bevo Hc.