Robin Jansen: 'Bevo-uit is voor iedere ploeg lastig'

Robin Jansen: 'Bevo-uit is voor iedere ploeg lastig'

vrijdag 19 oktober 2018

Als er één speler van HV KRAS/Volendam is die uitkijkt naar het treffen met Herpertz Bevo HC, dan is dat Robin Jansen. De linkeropbouwer kwam afgelopen zomer over van de club uit Panningen en staat morgen voor het eerst tegenover zijn voormalige ploeggenoten.

“Ik kijk al weken uit naar deze wedstrijd”, geeft Jansen toe. “Ik ga er met een heel fijn gevoel heen, want ik weet zeker dat ik goed ontvangen word. M’n familie komt ook weer kijken en de mensen binnen de club zijn waarschijnlijk blij om me weer te zien. Ik hoop alleen dat ze na de wedstrijd niet meer zo blij met me zijn.”

Doordat Jansen erg bekend is met Bevo heeft hij de afgelopen week wat aanvullende informatie kunnen bieden voor trainer Peter Portengen. “Dat gaat vooral om kleine details over hoe een speler de afgelopen wedstrijden gespeeld heeft. Ik spreek hen nog regelmatig en dan hebben we het over hoe het met ze gaat. Het zijn dus geen specifieke tips op tactisch gebied en dat is eigenlijk ook niet nodig. Peter is natuurlijk bekend met Bevo en we kijken in de voorbereiding video’s over hoe zij spelen.”

Hoewel de Panningers met twee punten uit vijf wedstrijden een stroef begin kennen, weet Jansen dat het morgen geen gemakkelijke opgave wordt. “Ze zitten niet echt in een flow, maar Bevo-uit is voor iedere ploeg lastig. Toen ik daar speelde wonnen we thuis bijna alles. Toch moeten we er vanuit gaan dat dit voor Bevo morgenavond niet het geval zal zijn. Wij hebben namelijk de kwaliteiten om dit soort wedstrijden te winnen.”