Sonni de Jonge: ‘Blij zes jaar teamgenoot te zijn geweest’

Sonni de Jonge: ‘Blij zes jaar teamgenoot te zijn geweest’

woensdag 23 mei 2018

Bij E&O kwam ik je voor het eerst tegen als kleine Sonni van 16 jaar. Als kind van E&O groeide je al snel uit tot vaste waarde voor heren 1. Als sfeermaker ben je ook altijd belangrijk geweest voor de teams waar je gespeeld hebt. Bij E&O en KRAS/Volendam heb ik het zelf mogen ervaren en na een belletje naar je oud-teamgenoten in Panningen weet ik ook dat je daar een onuitwisbare indruk hebt achtergelaten!

Ik ben blij dat ik zes jaar teamgenoot van je ben geweest. We hebben een hoop mooie momenten binnen en buiten het veld beleefd! Jammer genoeg heb ik maar één jaar met je samen kunnen spelen bij Volendam. Je carrière als fysiotherapeut en het topsportprogramma van HV KRAS/Volendam zijn niet meer te combineren voor je.

Het afgelopen jaar was je niet alleen als speler en sfeermaker belangrijk voor het team, geregeld kwamen er ook al jongens naar je toe voor een korte behandeling. Jouw behandeling in Valencia zullen we niet snel vergeten…

Ik weet zeker dat je als fysiotherapeut ook heel ver gaat komen. Ik hoop dat ik volgend jaar nog af en toe een beroep op je mag doen. Ondanks dat je behandelingen af en toe pijnlijk zijn, zijn ze wel erg effectief!

Sonni, heel veel succes met alles wat je gaat doen en wie weet zien we je volgend jaar nog ergens een balletje gooien! We zullen je missen in het team, maar ik weet zeker dat we elkaar volgend seizoen nog wel tegen komen en een biertje zullen drinken.

Ciao, Léon van Schie