Sport en studie combineren bij KRAS/Volendam

Sport en studie combineren bij KRAS/Volendam

vrijdag 17 april 2020

Topsport bedrijven en tegelijk studeren. Ook als aankomend professioneel sporter is het belangrijk een opleiding af te ronden. Het vinden van een combinatie tussen deze twee is vaak echter lastig te vinden. Maar niet bij KRAS/Volendam! De handbalvereniging biedt, in samenwerking met FC Volendam en Onderwijsgroep Noordwest-Holland, een opleiding aan waarin topsport en studie op elkaar zijn afgestemd: Sport- en Bewegingsleider (mbo-niveau 3).

Voor talentvolle handballers ligt de focus doorgaans op de sport. Ondertussen word je ook verplicht een startkwalificatie (HAVO, VWO en/of minimaal mbo niv. 2) te halen. Het volgen van een opleiding is moeilijk te combineren met je droom om profsporter te worden. Daarom biedt HV KRAS/Volendam zijn talenten voor het derde jaar op rij een unieke mogelijkheid: sporten op het hoogste niveau en tegelijkertijd een startkwalificatie halen. Een vijftal spelers en trainers zijn momenteel al actief in de opleiding.

Aangepaste lestijden
De tweejarige mbo BLL opleiding sport- en bewegingsleider niveau 3 is in samenwerking met de Onderwijsgroep Noordwest-Holland ontwikkeld. Het opleidingstraject heeft als doel om jou zoveel mogelijk te ondersteunen in je droom om profsporter te worden. Dit betekent dat er onder meer aangepaste lestijden zijn, die zijn afgestemd op het trainings- en wedstrijdschema van HV KRAS/Volendam. Daarnaast worden de lessen verzorgd op de complexen van de sportclub.

Inhoud opleiding
De sport- en bewegingsleider werkt in een omgeving waarin activiteiten gericht op sport en bewegen worden aangeboden. Dit uiteenlopend van kortdurende programma’s van een of twee uur, tot meerjarige trainingsprogramma’s gericht op topsporters. De sport- en bewegingsleider kan werkzaam zijn bij zwembaden, fitness- en gezondheidscentra, buitensportondernemingen, sportbuurtwerk, sociaal cultureel werk, organisaties voor sportevenementen, overheidsinstellingen (onder andere politie, defensie of justitiële inrichtingen), naschoolse en buitenschools opvang en sportverenigingen. Hij heeft te maken met deelnemers die een doorsnede vormen van de huidige multiculturele samenleving en daarmee met een grote diversiteit aan leeftijden, culturen leefstijlen en maatschappelijke posities.

Opleidingsduur
Niveau 3: 2 jaar, één lesdag per week

Startdatum
September 2020

Locatie
Stadion FC Volendam

Meer informatie
www.onderwijsgroepnwh.nl

Contact
Bas van Rijnsoever:  06-10336930
Jeroen Visch: 06-29289725