Talentvolle Marnix Roos vestigt zich nog twee jaar bij HV KRAS/Volendam

woensdag 06 juni 2018

Nu ook Léon van Schie nogmaals een jaar heeft bijgetekend bij HV KRAS/Volendam, heeft ook het jonge talent Marnix Roos aangegeven te blijven. Roos maakte vorig jaar de overstap van Hellas naar de Volendamse Dijk en liet zich gedurende het seizoen op positieve wijze gelden. De komende twee seizoenen is Roos te zien in het oranje van KRAS/Volendam.

De ruim twee meter lange opbouwer wist uiteindelijk vier keer het net te vinden en toonde geregeld zijn potentie in de dekking. Ondanks dat een blessure hem ruim tien weken aan de kant hield kijkt Roos terug op een mooi debuutjaar. “Mijn eerste minuten voor KRAS/Volendam gaven mij een enorme boost. Het is toch het allerhoogste niveau waarop je speelt.”

Het jonge talent hoopt over een aantal jaren actief te zijn in het buitenland. Roos weet goed wat daarvoor nodig is. “Het afgelopen jaar was voor mij nog wennen. Het niveau is natuurlijk een stuk hoger dan ik gewend was bij mijn vorige club. Maar gaandeweg het seizoen merk je dat je steeds beter mee kan en dat je jezelf ontwikkeld. Ik zal fysiek en mentaal nog veel stappen moeten zetten, maar ik heb vertrouwen in mezelf dat me dit gaat lukken. Ik kan niet wachten om volgend seizoen weer aan de bak te kunnen.”

Eerder gaven ook Jordy Baijens, Geert Hinskens, Jaap Beemsterboer en Léon van Schie aan te blijven. Verder verwelkomt KRAS/Volendam zoals bekend Robin Jansen en Sander Visser.