Tegenstanders Garage Kil/Volendam in beeld: Deel 3

woensdag 10 juli 2019

Na een succesvol seizoen maakt Garage Kil/Volendam komend seizoen haar debuut in de Eredivisie. De dames uit Volendam gaan tegen voor hen nog grotendeels onbekende clubs spelen. Met wie krijgen zij te maken? Waar komen zij vandaan? En hoe hebben zij de afgelopen jaren gepresteerd? Een analyse.

Westfriesland/SEW
Westfriesland/SEW, opgericht in 1951, promoveerde in 1979 naar de Eredivisie. In de jaren tachtig waren de dames op hun hoogtepunt en wonnen zij meerder jaren achter elkaar de landstitel en de NHV Beker. De dames uit Nibbixwoud zijn dit afgelopen seizoen geëindigd op de negende plaats in de competitie. Hierdoor waren zij nog veroordeeld tot het spelen van nacompetitie om handhaving op het hoogste niveau. De ploeg verloor hier slechts een wedstrijd, met 28-26 van Boer’n Trots Kaas, en verzekerde zich van een ticket voor de Eredivisie. Komend seizoen speelt SEW voor het 41e jaargang op het hoogste niveau. Garage Kil/Volendam-speelster Eline Wit was twee seizoenen geleden ook nog actief in de kleuren van SEW.

V&L
Handbalvereniging Vlug & Lenig, kortweg V&L, is opgericht in 1949. De club komt uit het Limburgse Geleen en speelt in sporthal Glanerbrook. Na een bewogen verleden promoveerden de dames uit Geleen in 2010 naar de Eredivisie. Sindsdien zijn zij een stabiele factor op het hoogste landelijke niveau. Na een wisselvallig seizoen is de ploeg op een vijfde plaats geëindigd.

HV Quintus
Voor velen zal Quintus een bekende naam zijn. Zo speelde het eerste herenteam van KRAS/Volendam het afgelopen seizoen tegen de mannenafdeling in de BENE-League en de NHV Beker, terwijl Garage Kil/Volendam in de Eerste Divisie tweemaal de reserveploeg trof. Het eerste damesteam van de ploeg uit Kwintheul is het afgelopen seizoen tweede geworden van de Eredivisie. Wel won de ploeg in Topsportcentrum Almere de landelijke beker en werd speelster Cynthia Devilee-Grift benoemd tot speelster van het seizoen. In totaal heeft Quintus vijf keer de NHV Beker gewonnen, drie keer de Supercup en twee keer de landstitel.