Tim Claessens bekroont debuutjaar met verlenging bij HV KRAS/Volendam

woensdag 13 juni 2018

Tim Claessens kan op persoonlijk vlak terugkijken op een mooi debuutjaar bij HV KRAS/Volendam. Deze week zette hij met zijn verlenging de kers op de taart. De lange cirkelloper speelt ook volgend seizoen voor KRAS/Volendam en hoopt daarin uit te groeien tot een belangrijke schakel in het team van trainer Peter Portengen. 

“Op een enkeling na blijft het team bij elkaar”, vertelt Claessens. “Iedereen is inmiddels aan elkaar gewend en we komen steeds dichterbij een dekkingsvorm die werkt. Ik denk dat het huidige team voor volgend jaar misschien wel tot de besten van de BENE-league behoren.”

'Komend jaar de vruchten plukken'

Gaandeweg het seizoen veroverde Claessens, die in de EHF Cup-wedstrijd tegen Ohrid in Macedonië zijn debuut maakte, zijn plaats in de Volendamse formatie. De Limburger hoopt komend handbaljaar vanaf het begin belangrijk te zijn en twijfelt daar niet aan. “In het begin van het seizoen speelde ik nog niet heel veel, maar in de speelminuten die ik maakte bewees ik klaar te zijn voor het echte werk. Ik kan goed met trainer Peter Portengen en de jongens overweg en heb goed kunnen werken aan mijn kwaliteiten in de dekking. Daar plukken we volgend jaar de vruchten van.”

Claessens durft een voorspelling aan. “We maken een grote kans op de finale om de landstitel. Maar ik heb zoveel vertrouwen in het team dat we moeten uitspreken om voor alle drie de prijzen te gaan. Daar zijn wij goed genoeg voor.”