Tol Plaatwerk/Volendam Dames 2 komend seizoen geleid door Hermann Dalbke

dinsdag 12 juni 2018

Tol Plaatwerk/Volendam Dames 2 heeft voor het komende seizoen een ervaren trainer aan zich weten te binden. Het damesteam, dat vanaf komend seizoen deel uitmaakt van HOV (Handbal Opleiding Volendam), wordt geleid door Hermann Dalbke.

Dalbke is op 24 februari 1950 geboren in Bremen (Duitsland) en woont sinds 1973 in Nederland in Wieringerwaard. In Duitsland speelde hij in diverse studententeams en was ook actief als keeper in Nederland. Vanaf 2005 is de Duitser trainer van verschillende (vooral dames-) teams, waarmee hij diverse keren kampioen is geworden in hun klasse. Dalbke is in het bezit van zijn HT4-diploma.

Dalbke is reeds begonnen met het damesteam op dinsdag en donderdag trainen te geven. Binnenkort maakt hij de selectie voor het komende seizoen bekend. Het is de bedoeling dat Dames 2 een betere aansluiting op Garage Kil/Volendam Dames 1 zal gaan krijgen, waardoor de stap voor speelsters naar het hoogste damesteam kleiner wordt. Dalbke voert daarom regelmatig overleg met de technische staf van de Dames 1.