Tol Plaatwerk/Volendam Dames 2 klopt KDO

Tol Plaatwerk/Volendam Dames 2 klopt KDO

zondag 08 maart 2020

Tol Plaatwerk/Volendam Dames 2 speelde zondag thuis tegen KDO dames 1. De Volendamse dames lieten al vroeg merken wie de baas was. Zo wonnen zij in Volendam met 28-18.

De meiden van trainer Ab Schilder speelden afgelopen zondag om 15:50 uur in sporthal de Opperdam tegen KDO dames 1. In de eerste helft zaten de Volendammers goed in het spel. Zo stond het na een kwartier spelen 11-5 voor Volendam. Ze lieten mooie combinaties zien en wisten veel te scoren. Aan de kant van KDO werd er wat minder gescoord. Uiteindelijk was de stand tijdens de rust 17-7 voor Volendam.

Trainer Ab Schilder en assistent coach Jenny Hoogland gaven in deze tijd de nodigde tips. De meiden wisten dat ze zo door moesten gaan. Ze wilden de winst niet meer uit handen geven. Na het eten van wat mandarijnen en bananen, mede mogelijk gemaakt door Klaas Leek Groenten & Fruit, gingen de meiden de tweede helft in.

In de tweede helft ging het aan beide kanten wat moeizamer. Er werd in het begin ook niet veel gescoord. De Volendammers verslapte. De meiden wisten het niveau van de eerste helft niet vast te houden. Na een kwartier spelen in de tweede helft stond het 24-10 voor Volendam. Aan de kant van KDO werden ook mooie doelpunten gemaakt, maar niet genoeg om met de winst naar huis te gaan. Uiteindelijk ging de winst naar Volendam en was de score 28-18.

Kampioenschap
Tol Plaatwerk/Volendam Dames 2 staat nu vier punten boven de nummer twee RKDES. De meiden kunnen het kampioenschap al ruiken. Er staan nog twee wedstrijden op het programma voor Volendam dames 2. Zondag 22 maart spelen de Volendamse meiden tegen US Dames 3 om 11:00 uur in sportcentrum De Pijp in Amsterdam.

Foto: Fred Mol