Van Wieringen met Oranje U18 naar EHF Championship in Oostenrijk

zondag 15 juli 2018

Noah van Wieringen gaat met Oranje U18 deelnemen aan het EHF Championship in Oostenrijk. De handballer van Zwarthoed Schilders Volendam/Jongens A1 begint het toernooi op 10 augustus tegen Kosovo, waarna ook Bulgarije, Slowakije, Letland, en het gastland Oostenrijk de tegenstanders zijn. Bij Oranje wordt hij herenigd met voormalig ploeggenoot Tom Zwarthoed, die HV KRAS/Volendam dit seizoen inruilde voor DFS Arnhem.

Voor Van Wieringen wordt dit het eerste grote toernooi met Oranje. Hij mocht al twee keer eerder mee op stage, maar staat op het punt om een nieuw hoogtepunt te bereiken. “Ik was zelfs een beetje verrast dat ik mee mag”, geeft de linkeropbouwer toe. “Er is op mijn positie veel concurrentie van jongens die al wat langer meegaan, dus ik had het niet verwacht.”

De handballer uit Hippolytushoef vindt het lastig om in te schatten wat de kansen van de ploeg van bondscoach Edwin Kippers zullen zijn. “We zitten bij sterke tegenstanders in de groep. Oostenrijk is vorig jaar bijvoorbeeld nog tweede geworden op het European Open in Zweden. Wij moeten gewoon van het beste uitgaan en proberen zo hoog mogelijk te eindigen. Dan zien we wel hoe ver we gaan komen. Het wordt in ieder geval een hele leerzame ervaring.”

Programma Oranje U18:
10 augustus 20:30 Nederland - Kosovo
11 augustus 14:30 Bulgarije - Nederland
13 augustus 18:30 Oostenrijk -  Nederland
14 augustus 16:30 Nederland- Slowakije
16 augustus 12:30 Nederland - Letland