Vechtlust KRAS/Volendam wordt beloond in derby tegen Aalsmeer

maandag 25 februari 2019

De Noord-Hollandse derby tussen HV KRAS/Volendam en Green Park Aalsmeer was er een zoals een rivalenstrijd zou moeten zijn. Met volle tribunes en veel passie en strijd op het veld maakten de twee rivalen er een bijzonder spannende wedstrijd van. De vechtlust die de Volendammers aan de dag legden werd uiteindelijk beloond: 19-18.

Het zag er aanvankelijk niet naar uit dat KRAS/Volendam als winnaar uit de rivalenstrijd zou stappen. De start was uitstekend. De thuisploeg scoorde zelf tweemaal en mede dankzij twee zevenmeterstops van de sterk keepende Gerrie Eijlers hield het Aalsmeer bijna zeven minuten af van de openingstreffer. Daarna sloeg aanvallend de onzekerheid. Een kwartier van doelpuntendroogte zorgde plotseling dat Aalsmeer met 2-6 leidde. De schade werd door Eijlers nog enigszins beperkt, waardoor de Volendammers met rust (6-8) nog volop in leven waren.

Intens gevecht

Gaandeweg de tweede helft ontstond een intens gevecht met de nodige emoties, slimmigheden en tijdstraffen. Volendam maakte binnen twee minuten gelijk. Ondanks dat het Jordy Baijens na ruim tien minuten verloor met een rode kaart (derde tijdstraf), kreeg het grip op de wedstrijd en de Aalsmeer-dekking. In de slotminuut hielden de oranjehemden stand en barstte er een klein feestje los op het veld.

Met de overwinning verkleinde Volendam het gat met Aalsmeer (dat vierde staat) naar twee punten. Het treft in de laatste drie wedstrijden twee teams uit het rechterrijtje (Initia Hasselt en Hurry-Up) en koploper Achilles Bocholt, dat reeds geplaatst is voor de Final Four.

HV KRAS/Volendam - Green Park Aalsmeer: 19-18 (6-8). Rode kaart: 43. Jordy Baijens (derde tijdstraf).
Scores HV KRAS/Volendam; Gerrie Eijlers, Dennis Schellekens; Jaap Beemsterboer 6, Florent Bourget 3, Igor Mrsulja 3, Sander Visser 2, Robin Jansen 2, Léon van Schie 1, Marnix Roos 1, Leon Geus 1, Tim Claessens, Zarko Curic, Jordy Baijens, Marc Kok, Geert Hinskens.