Veel vertrouwen bij Meisjes C1

Veel vertrouwen bij Meisjes C1

vrijdag 06 maart 2020

De meiden C1 zijn één punt verwijderd van het kampioenschap. Dit kunnen zij aanstaande zaterdag thuis tegen Leidsche Rijn bereiken. Trainer Bozidar Zorko vertelt over het seizoen met de jonge talenten.

Bozidar traint dit seizoen voor het eerst de meiden C1. Hierbij ging hij een nieuw traject in.

Nieuw traject
Bozidar ging aan de slag om de dames naar een hoger niveau te brengen. Samen met stafleden Valerie Scherpenzeel (assistent-trainer), Erwin Dupuy (teammanager) willen zij de meiden voorbereiden op een uiteindelijke stap naar het eerste damesteam van Volendam. Ook de ouders van de speelsters spelen hier een belangrijke rol in.

Gerichter trainen
Bozidar heeft een duidelijke visie: “Een team maken met een doel voor ogen. Met gerichte trainingen kan je het verschil maken in een wedstrijd. Maar niet alleen de fysieke trainingen zijn belangrijk, ook het mentale aspect speelt een rol. Als je de meiden vertrouwen geeft in hun kunnen dan spelen zij automatisch beter.”

Grote stappen
Bozidar is erg tevreden over het huidige seizoen. ”Ze hebben vooral als team grote stappen gemaakt. Zo werd er van begin af aan meteen gewonnen. Door te leren van hun fouten en het durven afmaken in de wedstrijden, staan de C1 meiden ruim boven aan de ranglijst.”

Kampioenswedstrijd
Zaterdag spelen de Volendamse meiden tegen Leidsche Rijn. “Een lastige ploeg die niet te onderschatten is.” De vorige wedstrijd tegen de nummer vier van de ranking werd nipt gewonnen (9-10). “Ik heb er veel vertrouwen in dat de meiden zaterdag kunnen winnen en daarmee kampioen worden.”

Gratis toegang
De wedstrijd tussen KRAS/Volendam Meisjes C1 en Leidsche Rijn begint zaterdag om 13.30 uur in de nieuwe zaal van sporthal Opperdam. Voor supporters is er gratis toegang.

Foto: Fred Mol