Voorbeschouwing | HV KRAS/Volendam gaat voor succesvolle afsluiting Seinpaal-tijdperk

vrijdag 15 december 2017

Aankomende zondag staat de topper tegen OCI-Lions op het programma. Het is naar alle waarschijnlijkheid de laatste officiële wedstrijd in de historische sporthal De Seinpaal. De wedstrijd start om 16:00 uur.

De basis voor de succesjaren van HV KRAS/Volendam in de handbalwereld werd gelegd in oude, maar sfeervolle Seinpaal. Inmiddels spelen de Volendammers al jaren in de moderne Opperdam en slechts op incidentele basis in de hal aan de Harlingenlaan 23 in Volendam. Vanwege het Topsportgala, dat zaterdag 16 december gehouden wordt in de Opperdam, wijkt de ploeg van trainer Peter Portengen uit. De Seinpaal zal op termijn tegen de vlakte gaan. De oplevering van de nieuwe Seinpaal staat gepland voor 2019.

Hoe mooi is het dat de Seinpaal uitgerekend tegen topploeg OCI-Lions de Volendamse handbalgemeenschap zijn laatste eer mag bewijzen? Iedereen herinnert zich nog de thuiswedstrijd om het landskampioenschap, afgelopen mei. In een kolkende Opperdam won Volendam toen met 23-22 en dwong daarmee een beslissingswedstrijd af. Uiteindelijk ging het team van voormalig Volendam-trainer Mark Schmetz er met het kampioenschap vandoor. Eerder dit seizoen moesten de Volendammers hun meerdere erkennen in OCI-Lions. In Sittard werd er met 32-20 verloren.

Op dit moment verkeerd HV KRAS/Volendam in een goede vorm. De afgelopen drie wedstrijden werden allemaal omgezet in een winstpartij. OCI-Lions was in het begin van de competitie ongenaakbaar, maar lijken nu in een wat mindere periode te zitten. Vorig weekend werd er nog met 26-21 gewonnen van Sasja, maar de wedstrijd ervoor werd er met 29-25 verloren van Fiqas/Aalsmeer. Het verschil tussen beide teams is nu nog maar twee punten in Limburgs voordeel. Bij winst op LIONS komen de Volendammers op gelijke hoogte.

In de competitie is de spanning helemaal terug en zit alles heel dicht op elkaar. Het verschil tussen de tweede en de zevende plaats is slechts drie punten. Het is dan ook een belangrijke wedstrijd waarin gewonnen moet worden.

Bijzonderheden

Zoals gezegd staat de Limburgse club nog steeds onder leiding van trainer Mark Schmetz. De laatste prijs die Volendam won, de Supercup in 2015, was onder de Limburgse trainer. Ook voor Maurits van Buren en Tim Claessens is het een bijzondere wedstrijd. Beiden hebben Limburgs bloed en hebben het shirt van Lions gedragen.

Livestream

De wedstrijd wordt live uitgezonden via Fanseat! Je kunt één maand gratis gebruikmaken van Fanseat, zonder verdere verplichtingen. Bekijk de wedstrijd hier. De wedstrijd begint zogezegd om 16.00 uur. Na afloop vindt voor de vrijwilligers de Kippenavond plaats.