Voorbeschouwing | KRAS/Volendam uit op revanche voor bekeruitschakeling

donderdag 12 april 2018

HV KRAS/Volendam is op dreef en hoopt deze lijn aankomende zaterdag door te zetten in de uitwedstrijd tegen FIQAS/Aalsmeer. De laatste vijf competitiewedstrijden werden namelijk allen gewonnen. De altijd beladen uitwedstrijd met de provinciegenoot wordt om 19:15 gespeeld in sporthal de Bloemhof.

Het wordt de vierde wedstrijd dit seizoen dat beide ploegen tegenover elkaar staan. De thuiswedstrijd in de BENE-League werd gewonnen, maar beide uitduels gingen helaas verloren. 2 weken terug wonnen de mannen uit Aalsmeer in het bekertoernooi van de Volendammers na een spannende slotfase: 29-26.

In de nacompetitie van de Eredivisie zijn de Vollendammers op dreef. De eerste 2 wedstrijden werden gewonnen waardoor HV KRAS/Volendam inmiddels de gewenste plaats bij de bovenste twee ploegen in handen heeft. Het staat nog maar 1 punt achter op nummer 1 OCI-LIONS. Twee weken terug werd LIONS in een sfeervolle Opperdam zonder punten teruggestuurd naar Limburg. Na een matige eerste helft, kwamen de Volendammers vol bravoure de kleedkamer uit en wervelden ze over het veld. Na het fluitsignaal stond er een stand van 30-27 op het bord. FIQAS/Aalsmeer speelde thuis met 28-28 gelijk tegen Herpertz BEVO. Door deze uitslagen is de stand als volgt:

  1. OCI-LIONS 6|2
  2. HV KRAS/Volendam 5|2
  3. FIQAS/Aalsmeer 4|2
  4. Herpertz BEVO HC 3|2

Blessures

HV KRAS/Volendam kent enkele twijfelgevallen in de selectie. Boris Grk traint sinds kort weer met de groep mee, maar lijkt nog niet volledig hersteld voor de wedstrijd van zaterdag. Ook Marc Kok is niet inzetbaar in de derby. Daarnaast kampt ook Jordy Baijens met pijntjes.

Livestream

De fans van de BENE-League waren gewend dat Fanseat elke wedstrijd uitzond. Nu de BENE-League is afgelopen, zijn de Nederlanse clubs weer zelf verantwoordelijk om een livestream te verzorgen. Elke Nederlandse club in de nacompetitie heeft zo’n livestream, waardoor alle fans kosteloos worden getrakteerd op heerlijke potjes handbal! De livestream van de wedstrijd FIQAS/Aalsmeer - HV KRAS/Volendam is hier te zien.