Woltersom nieuwe trainer B-jeugd

vrijdag 10 augustus 2018

In navolging van Martijn Cappel is Marco Woltersom de tweede voormalig keeper van HV KRAS/Volendam die zich als trainer en coach met de jeugd gaat bezighouden. De 27-jarige Woltersom gaat zich het aankomende seizoen met de Jongens B1 bezighouden.

Woltersom stond drie seizoenen onder contract bij KRAS/Volendam en besloot zich na zijn actieve handbalcarrière te richten op zijn nieuwe baan. “Nu ik het qua werk weer wat rustiger heb gaat het toch weer kriebelen. Ik heb nu een jaartje niks met handbal gedaan, dus nu ben ik weer helemaal opgeladen.”

De kersverse trainer, die zal worden bijgestaan door Tim Claessens, gaat bij zijn werkzaamheden een samenwerking aan met Cappel. “We trainen tegelijk in dezelfde zaal, dus kunnen we verschillende onderdelen samen doen. Natuurlijk moet je wel rekening blijven houden met de leeftijdsverschillen, maar de specifieke oefeningen voor bepaalde posities kunnen we samen doen.”

Volgens Woltersom kan de B-jeugd met hem een hele enthousiaste trainer verwachten. “Ik ga vooral kijken naar hoe we het individu beter kunnen maken. Op deze leeftijd moeten de basisprincipes echt goed worden, terwijl ze ook bepaalde spelsystemen moeten gaan leren. We gaan zachtjes aan richting de topsport werken, maar het plezier is natuurlijk ook van belang.”

 

Toevoeging aan trainersgilde

Volgens Claus Veerman, hoofd van de Jongens HOV, werd de basis voor het trainerschap van Woltersom vorig jaar al gelegd. “Ik heb hem toen al gevraagd of hij ervoor open stond. Helaas ging het toen nog niet vanwege zijn drukke baan, maar ik heb hem wel de hele tijd warm gehouden. Toen Mark Neeft onlangs stopte als trainer bij de B-jeugd heb ik meteen contact gezocht met Marco. Hij was laaiend enthousiast.” Volgens Veerman is Woltersom een uitstekende toevoeging aan het trainersgilde van KRAS/Volendam. “Hij heeft jaren tophandbal gespeeld en kan goed met jeugd werken. Het is te gek dat oud-spelers als Marco bij de vereniging betrokken willen blijven.”