Zwarthoed Schilders Volendam/Jongens A1 pakt eerste punt

donderdag 18 oktober 2018

Zwarthoed Schilders Volendam/Jongens A1 trad afgelopen zondag aan tegen UDI 1896 uit Arnhem. Zoals al vaker dit seizoen keken de Volendammers al snel tegen een achterstand aan: 5-1. Toch wist de ploeg zich hierna prima te herpakken en kwam het door doelpunten van Lucas Koning en Jelmer de Vries terug tot 5-5. Vanaf deze stand werd het een spannende wedstrijd waarbij beide teams elkaar weinig toegaven. Dit resulteerde in een ruststand van 16-16.

In de tweede helft bleef het spannend. Bij 29–27 kreeg Wessel Blokzijl een rode kaart omdat hij voor de derde keer een twee minuten tijdstraf kreeg. De Volendammers bleven knokken om deze wedstrijd de punten te pakken. Met nog drie minuten op de klok was de stand 31-29 en de meegereisde ouders waren bang dat Volendam de punten in Arnhem zou laten. Door snel spel en goede samenwerking in de verdediging lukte het de Volendammers om op voorsprong te komen bij 31-32. Helaas kreeg de ploeg in de laatste seconden nog een penalty tegen, waardoor de eindstand van 32-32 op het scorebord kwam. Nadat de teleurstellingen waren weggeslikt kon iedereen toch nog blij zijn met dit eerste punt.

Opvallende in deze wedstrijd was dat de heren aanvallend prachtig spel hebben laten zien, dit kunnen ze echter net zo makkelijk afwisselen met periodes van veel balverlies, foute passing en haastig spel. Verdedigend gaat het ook steeds beter draaien. Als het de Volendammers nu nog lukt om constanter te worden, gaan er nog veel mooie wedstrijden komen.