Autocrew de Groot/Jong Volendam houdt punten thuis tegen koploper Houten

maandag 21 juni 2021

Afgelopen zaterdag stond er voor de mannen van Autocrew de Groot/Jong Volendam een wedstrijd tegen de koploper van de alternatieve competitie op het programma. Voor het oog van het publiek, dat voor het eerst sinds september weer welkom was op de tribunes, werd er door Piet Kes een presentje gegeven aan de spelers die volgend seizoen het oranje shirt niet meer zullen dragen; Beau Molenaar, Bart Koper, Mark Schilder en Jordan Beukman.

Na het eerste fluitsignaal waren de Volendammers meteen alert en wisten ze de aanvallen van hun tegenstander goed af te slaan, terwijl zij zelf het doel goed konden vinden. Hierdoor wist de thuisploeg een gat van drie punten te slaan. Het lukte de spelers van Houten om de Volendammers in bedwang te krijgen, waardoor er na 13 minuten een score van 6-10 in het voordeel van de uitspelende ploeg op het scorebord werd genoteerd. De thuisploeg wist zich te herpakken en bracht het verschil terug naar twee doelpunten. De twee ploegen hielden elkaar in de rest van de eerste helft in evenwicht en gingen na 30 minuten de kleedkamer in met een ruststand van 14-16 in het voordeel van Houten.

Na de onderbreking waren beide ploegen effectief in de aanval en was het de eerste twintig minuten stuivertje wisselen. Door goed aanvallend en verdedigend werk en een aantal reddingen van keeper Kevin Oud wisten de Volendammers een gat te slaan van vier punten. De man-to-man verdediging van Houten wierp in de laatste minuten zijn vruchten af, maar de doelpuntenmarge was voor de thuisploeg groot genoeg om de overwinning uit het vuur te slepen. Met een eindstand van 29-28 namen beide ploegen na een vermakelijke wedstrijd afscheid van het publiek, om volgende week voor de laatste keer aan te treden dit seizoen.