Brief achterban van Piet oktober Corona

zondag 01 november 2020

Beste mensen,

Het is inmiddels al meer dan zeven maanden dat het coronavirus de hele wereld in zijn greep houdt. Dachten de meeste mensen in eerste instantie dat het wel mee zou vallen als we ons aan de maatregelen zouden houden; dit bleek na de zomer een flinke misrekening. De tweede golf lijkt Nederland nog harder te raken dan de eerste, toen vooral het zuiden van Nederland getroffen leek. 

De tweede golf trof ook Volendam en omgeving hard en schijnt dit nog steeds te doen. Ook onze vereniging bleef niet gespaard. Meerdere besmettingen deden zich voor en één van onze oudere vrijwilligers moest zelfs in het ziekenhuis worden opgenomen. Gelukkig lijkt het nu binnen HV KRAS/Volendam allemaal wat rustiger te zijn met besmettingen en quarantaines.  Gelukkig! 

Inmiddels liggen ook de handbalcompetities wederom stil en de sportkantines zijn gesloten. Niemand weet wanneer een einde aan deze misère zal komen. Als de toename van het aantal besmettingen niet snel wordt omgebogen in een duidelijke afname van besmettingen, ziekenhuisopnames en intensive care patiënten, ligt een totale lock-down op de loer. Hoe erg dat ook is, het enige dat we kunnen doen is: voorzichtig zijn, de regels strikt naleven en wachten op betere tijden. 

Gelukkig kunnen de meeste sportactiviteiten voor jongeren onder 18 jaar wel doorgaan. Het is goed te ervaren dat ondanks de huidige problemen trainers en jeugd wel kunnen genieten van hun sport, zoals afgelopen zaterdag toen sprake was van een speedhandbaltoernooi voor de jeugd. Dan lijkt alles weer zo normaal!  Het zijn soms kleine dingen die het doen. Laten we in deze ongewisse tijd daarom omzien naar anderen. Een klein opbeurend berichtje kan soms heel waardevol zijn; een kaartje of appje kan wonderen doen als iemand er even ‘doorheen’ zit. Laten we elkaar zien dat we allemaal horen bij de grote en meelevende familie, die HV KRAS/Volendam heet. Samen staan we sterk.

Mensen, we zijn misschien een tijdje uit elkaars oog, maar zeker niet uit het hart. Ik wens jullie allen het behoud of herstel van een goede gezondheid, zowel fysiek als in mentaal opzicht. Blijf hoop houden op en vertrouwen in een goede afloop. 

 

Met vriendelijke groet, 

HV KRAS/Volendam,
Piet Kes 
Voorzitter