Clubbestuur: toelichting entreeprijs finale

Clubbestuur: toelichting entreeprijs finale

dinsdag 16 mei 2017

Al enige tijd zijn er bij betrokkenen van HV KRAS/Volendam wat vragen over de verhoogde entreeprijzen voor de tweede wedstrijd in het kader van de ‘Best of Three’. Het bestuur van de vereniging heeft daarom de behoefte om nader uitleg te geven over het waarom van deze maatregel.

Op het eerste plaats is het niet ongebruikelijk dat sportverenigingen bij belangrijke wedstrijden hun entreeprijs verhogen. En een wedstrijd in het kader van de ‘Best of Three’ is één van de meest spectaculaire wedstrijden in het bestaan van een handbalvereniging. Daarnaast leek het een goed plan om voor aanvang van de wedstrijd iedere bezoeker een finaleshirt te verstrekken om daarmee een oranje tribune te creëren van toeschouwers in gelijke clubkleding om zo onze band met spelers en vereniging duidelijk en trots uit te dragen.

Hieruit is toen het idee ontstaan om beide zaken te verenigen; een prijsverhoging van € 5,00 in combinatie met een speciaal finaleshirt. Bij deze prijsverhoging speelde ook het feit dat HV KRAS/Volendam de kosten van haar lidmaatschap al jaren laag houdt en bij verhoging slechts het jaarlijkse prijsindexcijfer toepast. Ook de kantineprijzen zijn al in geen jaren verhoogd.

In het algemeen is vrijwel overal sprake van stijgende kosten, terwijl de inkomsten niet evenredig meegroeien. Om de club draaiende te houden, moeten kosten en baten elkaar in evenwicht houden. Wat vandaag nog nieuw is en werkt, moet op een gegeven moment toch vervangen worden. Hou je hiermee geen rekening, dan is het met de club snel gedaan.

De prijsverhoging is het gevolg van een puur financiële en zakelijke benadering, iets dat soms haaks staat op het familiaire karakter van de club. De reacties van de leden op het besluit zijn niet onopgemerkt gebleven voor het bestuur. We juichen een dialoog met onze achterban toe omdat duidelijk sprake blijkt te zijn van betrokkenheid van de leden. Wij zien deze situatie als een kans om een nog steviger band te creëren met de leden. Daarnaast is deze situatie een goed leermoment voor onze vereniging en een mogelijke aansporing voor de toekomst om meer actieve leden te werven en samen te werken vanuit een samenwerkend gevoel en verstand.

Hierbij nodigen wij ook alle betrokkenen uit die behoefte hebben om in gesprek te gaan met het bestuur. Aanmeldingen voor het gesprek kunnen via manager@handbalvolendam.nl (Jaap Buijs) worden ingediend. Misschien dat vanuit deze gesprekken een structureel overleg kan worden ingevoerd tussen bestuur en een evenredige vertegenwoordiging van de mensen die met de poten in de klei staan.

Uiteraard hopen wij samen met onze achterban te genieten van een mooie wedstrijd met een uiteindelijke winst voor ‘ons’ HV KRAS/Volendam.

Met vriendelijke groet,

Bestuur HV KRAS/Volendam,
namens deze,
Jaap Buijs, plv. secretaris.