D1 Legmeervogels weggespeeld door D3 KRAS/Volendam

maandag 28 oktober 2019

D3 van KRAS/Volendam speelde dit weekend de eerste wedstrijd van de nieuwe zaalcompetitie. Een feestje bij Legmeervogels met veel muziek. Onze meiden waren best zenuwachtig. Voor het eerst in de nieuwe samenstelling begon de wedstrijd snel met vele schoten op doel van beide kanten. Legmeervogels was gemiddeld toch wel een kopje groter (en ouder), maar daar trokken de meisjes van KRAS/Volendam zich weinig van aan. Er werd uitstekend verdedigd en er waren mooie aanvallen te zien. Maar het ontbrak in de eerste helft toch een beetje aan overtuiging en wedstrijdritme. Tot de 14e minuut stond het 1-1. Maar met mooie doelpunten wisten we toch met een kleine voorsprong de rust in te gaan 1-4. De tweede helft hadden we afgesproken het tempo nog iets op te voeren. Veel break-outs van beide kanten, die er, door goed keeperswerk van Kirsten Steur, gelukkig niet in gingen. Door goed druk zetten van onze opbouwspeelsters werden onze cirkelloopsters goed aangespeeld en konden we de voorsprong uitbreiden. Onze verdediging zat goed in elkaar en er werd uitstekend samengewerkt, waardoor Legmeervogels in de tweede helft maar twee doelpunten wist te scoren. De aanvallen van oranje liepen steeds beter en de eindstand was 3-12. Trotse ouders op de tribune en misschien nog wel trotsere coaches hebben genoten van een mooie wedstrijd. De eerste punten zijn binnen.