De Bondscheidsrechters 3 (BS3) cursus komt naar Volendam!

De Bondscheidsrechters 3 (BS3) cursus komt naar Volendam!

vrijdag 16 november 2018

In samenwerking met het Nederlands Handbal Verbond (NHV) heeft de technische commissie (TC) van HV KRAS/Volendam er voor gezorgd dat de gewenste BS3 cursus naar Volendam komt. 


De vereniging wil het scheidsrechtersvak echt op de kaart zetten in Noord-Holland. KRAS/Volendam heeft een bescheiden geschiedenis en cultuur met betrekking tot scheidsrechters, maar daar gaat verandering in komen in de komende jaren. De technische commissie heeft bestuurlijke goedkeuring gekregen voor een vergaand plan om scheidsrechters in en om het Volendamse een stevige positie te geven. 


Alle leden van de vereniging zullen hiervan profiteren. Ieder jaar zal, op kosten van de vereniging, minimaal één cursist per seniorenteam worden opgeleid. Hierdoor zal het aantal te benaderen bondscheidsrechters in de omgeving stijgen en zal er meer begrip ontstaan voor het vak en zullen de cursisten direct bijdragen aan de verenigingsplicht van KRAS/Volendam richting het NHV. Hierdoor kunnen wij als vereniging teams blijven inschrijven voor nationale wedstrijden (bijv. Meiden of Jongens B en/of C jeugd).


Ieder seniorenteam van onze club heeft sinds dit seizoen onder leiding van hun commissie de verantwoordelijkheid om minimaal één cursist aan te dragen. De cursisten hoeven niet te bestaan uit spelers of speelsters uit ieder team, maar het hele netwerk kan benut worden. De cursist moet aan een aantal voorwaarden voldoen: minimaal 16 jaar oud, de intentie het écht af te gaan maken en natuurlijk minimaal administratief lid zijn van KRAS/Volendam. De club biedt de cursist verder ondersteuning op administratief vlak. De cursus wordt verspreid over vier workshops, een aantal keer in de praktijk fluiten en natuurlijk een beoordelingsmoment voor de cursist. 


Data over de workshops: 
1.    Workshop:     23 januari 2019 in de verenigingsruimte van de Opperdam
2.    Workshop:     20 februari 2019 in de verenigingsruimte van de Opperdam
3.    Workshop:     20 maart 2019 in de verenigingsruimte van de Opperdam
4.    Workshop:     17 april 2019 in de verenigingsruimte van de Opperdam


Voel jij je aangetrokken om de cursus BS3 scheidsrechterscursus te volgen en help je daarmee gelijk één van onze teams hun clubverplichting na te komen? 
Richt je dan tot een van onze teamverantwoordelijken via info@handbalvolendam.nl


•    Sylvia Zwarthoed: Dames 1
•    John Kaars: Dames 2
•    Jan Kes: Heren 1
•    Claus Veerman: Heren 2 en Heren 3
•    Hans Admiraal: Heren 4 en Heren 5