Doelpuntenmachine blijft draaien bij Jongens D1

zondag 01 maart 2020

De zondagochtend is goed afgesloten met een klinkende overwinning tegen Leidsche Rijn. Met waarschijnlijk de snelste goal van het jaar, door Robin Verheijden, waren onze intenties direct duidelijk; erop en erover! Ondanks dat de eindpass niet altijd zuiver was en er soms de ballen niet gevangen werden, liep de stand snel op naar 0-3 binnen 2 minuten. Kleine variaties werden in de opstelling uitgeprobeerd en dit resulteerde in onwennige situaties maar deed de wedstrijd alleen maar goed. De tegenstander kwam nu ook in het spel voor en wist de stand voor hun, wat draaglijker te maken door de 1-3 te noteren. Het ingebakken Pavlov-effect bij de oranje-mannen werd geactiveerd en in een poep en scheet werd onder aanvoering van Jasper Tol de stand naar 7-2 getild. CoenZ wist vanaf de linkerkant vier keer in de eerste helft de verdedigers op het verkeerde been te zetten door een lichaamsschijnbeweging en op zijn manier kiezelhard af te ronden en zijn 5e treffer in de eerste helft was een echte lob. Vince van der Zee was een echte baas in de verdediging door alle aanvallen van de tegenpartij tegen te houden, mocht er wel op ons doel gevuurd worden stond daar de elke week groeiende goalie Joey Koning. Wat hield hij weer stand vandaag. Ruststand 4-17. De tegenstander gefrustreerd achter latend in de rust was ik niet alleen heel tevreden, maar ook heel trots op het samenspel, niemand wordt overgeslagen. De tweede helft ondervonden onze jongens een  andere keeper bij onze opponent en dit bemoeilijkte het scoren. Conditioneel was de tegenpartij reeds gesloopt en met een paar simpele breaks was de de tussenstand 5-25 geworden. Coen Bosma werd een aantal keer de goal gegund maar telkens was of het aluminium of de keeper hem te slim af, ook Travis Koning vond een aantal keer heel goed de vrije ruimte maar de keeper weerhield ook hem van scoren. De ongrijpbare Collin Koning wilde graag de tweede helft vanaf de linkerhoek acteren en ook dit ging hem goed af en vijf maal was hij trefzeker. Met nog twee minuten op de klok en de 27 treffers werd het toch wel krap om die laatste drie te maken maar op miraculeuze wijze wist CoenZ de 9-30 te maken in de zoemer en was aan oranjezijde een ieder blij. Op naar volgende week! Robin Verheijden (7) Coen Zwarthoed (7) Collin Koning(7) Jasper Tol(7) Vince v.d. Zee (2)