Fysioteam Toekomst medische partner KRAS/Volendam

Fysioteam Toekomst medische partner KRAS/Volendam

maandag 30 september 2019

De medische zaken rond KRAS/Volendam zijn vanaf dit seizoen in de goede handen van Fysioteam Toekomst. De Volendamse praktijk ziet in de samenwerking met de handbalvereniging een mooie uitdaging om betrokken te raken in de topsportomgeving van het vissersdorp. “Komt voor ons op het juiste moment.”

Het balletje begon te rollen toen duidelijk werd dat de vereniging nog op zoek was naar een vast fysioteam. De vier specialisten van Fysioteam Toekomst, bestaande uit Richard de Bruijn, Ruben Konijn, Irene Sier en Sharon Schilder, werden meteen enthousiast.

“Handbal is een mooie sport”, vertelt Richard. “De spelers hebben een uitstekende mentaliteit, zijn geen piepers en leven er echt voor. Daarnaast is de sfeer in verenigingen als KRAS/Volendam altijd erg goed.” Het is iets waar Irene vooraf al bekend mee was. “Ik heb zelf ook jaren gehandbald en het is erg leuk om er weer bij betrokken te zijn.”

Garanderen
De fysiopraktijk zorgt er met de samenwerking voor dat de selectiespelers van Heren 1 altijd beroep kunnen doen op een medische specialist. “Daarnaast garanderen we hen dat ze altijd snel bij ons terecht kunnen als ze klachten hebben”, vertelt Ruben. “Dennis van Royen is daarin het aanspreekpunt als hoofd van het medische team. Hij is altijd aanwezig bij de selectie en weet dan ook meer van de spelers dan wij. Het is in dat opzicht makkelijk communiceren.”

“Het is voor ons even aankijken hoe het zich allemaal ontwikkelt”, vult Sharon aan. “We hopen een bijdrage aan de vereniging te kunnen leveren door op medisch vlak goede begeleiding te geven. We zijn een beginnende praktijk, maar de verbintenis met handbal komt voor ons op het juiste moment.”

Behandelmethoden
Fysiopraktijk Toekomst biedt verschillende behandelmethoden voor fysieke ongemakken. Naast de traditionele fysiotherapie ondersteund de praktijk ook dry needling, easy taping, manuele therapie, kinderfysiotherapie en sportrevalidatie.

De praktijk van Fysioteam Toekomst bevindt zich op Schoolstraat 5, naast het Kras Stadion van FC Volendam. Verdere informatie over onder meer tarieven en afspraken zijn te vinden op de website.