Garage Kil/Volendam laat punten liggen tegen Quintus

maandag 26 april 2021

Afgelopen zaterdag speelde Garage Kil/Volendam haar volgende wedstrijd in de alternatieve eredivisiecompetitie. Deze keer waren de dames van Quintus op bezoek. Een aantal weken geleden werd een oefenwedstrijd tegen Quintus met 2 punten verschil verloren – genoeg drive om nu voor de winst te gaan.

Beide teams strijden voor elk punt maar Volendam heeft weinig grip op de cirkelspeelster en de snelle tegenaanvallen van Quintus. Na 10 minuten spelen staat de stand op 4-9 in het voordeel van Quintus. Volendam heeft moeite gaten te vinden tussen de verdediging van de tegenstander en na wat rommelig spel en technische fouten van Volendam loopt Quintus nog meer uit naar 5-12 na 15 minuten spelen. Ondanks de vele combinaties en afstandsschoten van Volendam worden er moeilijk doelpunten uit gesleept. De Volendamse dekking herpakt zich waardoor de aanval ook beter gaat en na 20 minuten is de stand 8-14. Volendam zet aan en komt terug waarmee de rust wordt ingegaan met een stand van 13-17.

In de tweede helft moeten onze dames echt laten zien wat ze kunnen. Volendam heeft nog steeds moeite gaten te vinden tussen de dekking van Quintus. Quintus weet daarentegen wel telkens de snelle breakout te lopen en te scoren waarmee de stand na 40 minuten spelen staat op 16-23. Volendam blijft moeite hebben met de sterke dekking van Quintus maar blijft gaan en proberen om punt voor punt dichterbij te komen. Quintus loop uit en na 50 minuten spelen is de stand 21-30. Het wordt steeds lastiger voor Volendam om hier nog een punt uit te slepen maar de dames blijven vechten. Quintus blijft gaan en ondanks nog een aantal mooie Volendamse doelpunten weten onze meiden geen punten te pakken. De wedstrijd eindig met een stand van 24-35.