Garage Kil/Volendam speelt haar laatste wedstrijd van het jaar tegen Geonius V&L.

woensdag 22 december 2021

Afgelopen weekend speelde Garage Kil/Volendam haar laatste wedstrijd van het jaar tegen Geonius V&L. Het is een belangrijke wedstrijd aangezien beide teams strijden om de 6e plaats. Het belooft een spannende wedstrijd te worden.

Volendam begint met bal en wil gelijk een snelle aanval spelen. De dekking van V&L staat goed, en Volendam weet nog niet goed de gaten te vinden. Ook V&L heeft moeite met de sterke Volendamse dekking, waardoor het eerste doelpunt van de wedstrijd pas in de 6e minuut valt. Volendam begint op voorsprong. De teams zijn tegen elkaar opgewassen en moeten knokken voor elk punt. Dit resulteert in een stand van 4-3 na tien minuten te hebben gespeeld. V&L komt een puntje voor, waarna Volendam moet blijven gaan en met snelle aanvallen probeert bij te blijven. Met dit spel loopt Volendam iets uit, naar 8-6. Volendam blijft op voorsprong en komt naar 11-8. V&L laat het daar niet bij zitten en de rust wordt ingegaan met een stand van 12-11.

In de tweede helft komt V&L op voorsprong naar 13-14. Volendam heeft moeite het net te vinden en ondanks de sterke dekking zit het Volendam niet mee. Toch weet Volendam bij te blijven, en staat na 45 minuten spelen weer op voorsprong met een stand van 18-17. V&L komt niet meer dichterbij. Volendam speelt weer hun eigen, snelle spel en dat loont zich. Met nog 5 minuten op de klok is de stand 22-19 in het voordeel van de thuisploeg. Volendam blijft gaan, en laat de winst niet meer afpakken. Het eindsignaal klinkt met een stand van 23-21 in het voordeel van Garage Kil/Volendam.

De eerstvolgende wedstrijd van Garage Kil/Volendam wordt gespeeld in ’t Veld op zaterdag 8 januari om 19:00 tegen JuRo Unirek/VZV.