Gemengde E1 wint in de Bloemhof van Aalsmeer

maandag 04 november 2019

De meisjes en jongens van de E1 hebben zondag, na een flink handbal gevecht, gewonnen van Aalsmeer E2. De Volendammers, die gecoacht werden door vaste coach Arno Kuyn en gelegenheid assistent Dirk Tuip, hadden een bijzondere samenstelling. De jongens Jari Kuijn, Giovanni Karregat, Daan v bakergem en Wick Beemsterboer werden geholpen door de dames Charissa Zwarthoed  en Ivana Kwakman (die na een wedstrijd in Diemen door haar pa en ma doorgevlogen werd). Het team werd compleet gemaakt door de familie Tuip, met Sven (7) en Tess Tuip (10). Er moest hard gestreden worden voor elk punt en het werd dan ook een vermakelijk duel tussen de twee aartsrivalen.

In de eerste helft was Wick Beemsterboer de  keeper en stopte heel veel schoten. Aanvallend wisten Ivana Kwakman  en Giovanni Karregat meerdere doelpunten te scoren, en ook Daan v Bakergem wist vanuit de rechterhoek het net te vinden! In de verdediging werd er hard gewerkt door Jari Kuijn, Charissa Zwarthoed en Tess Tuip, maar de sterke jongens van Aalsmeer konden toch ook regelmatig het net vinden. Met een ruststand van 7-7 was er nog van alles mogelijk.  In de tweede helft ging Giovanni Karregat keepen en al snel sloeg Volendam een gaatje van 3 doelpunten onder leiding van Wick Beemsterboer en Ivana Kwakman die dwars door de verdediging heen sneden. De lange mannen van Aalsmeer deden er nog een schepje bovenop, maar verdedigend zat het potdicht en daarachter was Giovanni bijna niet te passeren. Ook Sven Tuip kon zijn doelpuntje meepikken na een mooie pass van Charissa. Uiteindelijk werd er een eindstand bereikt van 11-17 en was iedereen behalve Aalsmeer tevreden.