Geslaagd Sinterklaastoernooi voor mini's in De Seinpaal

maandag 26 november 2018

Sporthal De Seinpaal was afgelopen zaterdag weer het strijdtoneel van een groots minitoernooi, met als hoogtepunt het bezoek van Sinterklaas en zijn vele Zwarte Pieten.  Alles begon natuurlijk met de strijd voor de punten vanaf 10 uur.

KRAS/Volendam 1 had in Havas gelijk een tegenstander van formaat en keeper Wick Beemsterboer had zijn handen vol aan de harde schoten op het doel. Mitch Bond en Tom v.d. Zee hielden oranje lang in de race maar ondanks rake treffers van Roan Veerman en Sven Tuip ging Havas er nipt met de punten vandoor: 2-4. Ook tegen DSS waren beide teams aan elkaar gewaagd en de keepers Roan Veerman en Sven Tuip waren goed in vorm, waardoor de doelpunten schaars waren. Wick Beemsterboer scoorde een fraaie treffer maar in de laatste minuut bepaalde DSS de eindstand op 1-2. Tegen Westsite was KRAS/Volendam tenslotte de betere ploeg en kon keeper Mitch Bond zijn kunsten laten zien. Al snel pakte KRAS/Volendam een voorsprong en liep langzaam weg naar een ruime 11-0 overwinning door doelpunten van Wick Beemsterboer (5x), Sven Tuip (3x), Roan Veerman (2x) en Tom v.d. Zee (1x).

KRAS/Volendam 2 startte tegen WeHave, maar zat niet gelijk goed in de wedstrijd. Hierdoor kwam de ploeg al snel op achterstand. Lisa Tuijp, Sem Doodeman, Jan Tol en Bo Schilder zagen hun doelpogingen net naast of in de handen van de keeper belanden maar gelukkig had Cari Bokstijn haar vizier wel op scherp waardoor de schade werd beperkt tot 2-4. Tegen Green Park Aalsmeer waren de handen warm en ging het mooi gelijk op. De doelpunten vielen om en om en met gastspeler Wick Beemsterboer in het veld pakte KRAS/Volendam 2 een kleine voorsprong. Goed verdedigen van Bo, Sem en Jan  zorgden voor slechts drie tegentreffers. De vier doelpunten van Cari Bokstijn, Lisa Tuijp en Wick Beemsterboer (2x) bepaalden de eindstand op 4-3. Tegen DSS 2 tenslotte ging het publiek er eens goed voor zitten en beide ploegen streden dan ook voor elke meter. Na een kleine achterstand trok oranje de stand weer snel gelijk na prachtige doelpunten van Sem Doodeman, Lisa Tuijp en Wick Beemsterboer. Het laatste woord was echter toch voor DSS dat er, na nog twee tegentreffers, met een 3-5 overwinning vandoor ging.

KRAS/Volendam 3 speelde met drie kleine nieuwelingen uit de kabouters. Lynn Schokker, Tom Bond en Kent Beemsterboer zijn pas zes jaar oud maar samen met Suze Smit en Britt Tuijp stonden zij hun mannetje. Tegen Aalsmeer 2 werd het al gelijk een leuke partij en alle ouders genoten van het leuke samenspel. Broer Wick Beemsterboer opende de score maar Aalsmeer zette daar op de valreep twee tegendoelpunten naast zodat er nipt werd verloren. Tegen Zaanstreek opende Kent Beemsterboer de score maar dit pareltje werd helaas afgefloten en dan telt het niet. Suze Smit, Britt Tuijp, Tom Bond en Lynn Schokker streden voor wat zij waard waren maar de bal viel gewoon niet achter de keeper en dan win je het niet. Eindstand 0-3. Tegen WeHave gingen de mouwen echt omhoog en keepster Suze Smit ging echt voor de winst. Wick werd weer even in stelling gebracht waardoor het beter gin lopen en na een kwartiertje bleek KRAS/Volendam 3 de beste papieren te hebben, 3-2 door doelpunten van Wick Beemsterboer.

Hierna betrad Sinterklaas de werkvloer en was het feest compleet met zingen en dansen én natuurlijk een ondersteunend woordje van de Sint. Zo was het feest compleet en kon iedereen terugkijken op een meer dan geslaagde dag.  Deze dag kan natuurlijk alleen maar succesvol zijn met de hulp van velen. Wij bedanken dan ook Sportkoepel, voor de geleende spelattributen waar enorm veel gebruik van werd gemaakt,  en Hans Admiraal, Theo Veerman en Jan kwakman voor de organisatie. Ook bedanken we scheidsrechters Aal Zwarthoed, Anouk Bootsman, Marin Kaars, Cari Lansen, Jasper de Groot, Kees Sier, Alicia Dupuy, Rosa Meijer, Shanti Smit en Ellen Bootsman. En tot slot Lies Kwakman voor de algehele controle en overzicht vanuit de ‘toren’.