In memoriam: Jaap Schilder (De Bok)

In memoriam: Jaap Schilder (De Bok)

zaterdag 11 februari 2017

HV KRAS/Volendam bereikte zaterdagochtend 11 februari het trieste nieuws over het overlijden van bestuurslid en clubman pur sang Jaap Schilder (De Bok). Mede dankzij de onvoorwaardelijke inzet van Jaap is de club uitgegroeid tot een van de grootste handbalverenigingen van Nederland. Jaap Schilder is 67 jaar geworden.

Jaap was een man van de achtergrond. Het werk dat hij verzette is voor KRAS/Volendam van onbeschrijfelijke waarde geweest. Jaap was een belangrijke inspirator om het handbal in Volendam te professionaliseren. De kantine van de twee sporthallen, de Opperdam en de Seinpaal, had zijn grootste aandacht. Niet vreemd voor de zoon van een caféhouder.

Samen met voorzitter Piet Kes legde hij met Schoonmaakbedrijf Succes de benodigde financiële en materiële basis om van HV KRAS/Volendam een handbalbolwerk in Noord-Holland, Nederland en de Benelux te maken. De vele prijzen die de club vanaf 2005 won zijn dan ook voor een groot deel op het conto te schrijven van Jaap Schilder. Tevens was hij intensief betrokken bij de plannen voor de realisatie van de vernieuwde sporthal Opperdam. Daarnaast stond Jaap aan de basis van de oprichting van Stichting Sport-Koepel in 2009.

Veel wist Jaap te bereiken voor zijn HV KRAS/Volendam, maar helaas was de strijd tegen zijn ziekte te zwaar. De laatste wedstrijd was een partij die niet te winnen was.

Minuut stilte en rouwbanden

Bestuur, trainers, spelers, leden en vrijwilligers van HV KRAS/Volendam wensen de vrouw, kinderen, kleinkinderen en andere nabestaanden van Jaap veel sterkte bij de verwerking van dit grote verlies. Ter nagedachtenis wordt voorafgaand aan de wedstrijd tegen Achilles Bocholt zaterdagavond een minuut stilte in acht genomen. Tevens dragen de Volendamse handballers rouwbanden. Ook voorafgaand aan de wedstrijd van de Heren 2 tegen BFC wordt een minuut stilte gehouden.