Jaaroverzicht KRAS/Volendam: Deel I

Jaaroverzicht KRAS/Volendam: Deel I

woensdag 01 januari 2020

Het jaar 2019 was er voor KRAS/Volendam één met veel mooie ontwikkelingen, fantastische prestaties en emotionele gebeurtenissen. Het is dan ook een mooi moment om hier nog eens op terug te blikken. In deze editie worden de belangrijkste nieuwsfeiten van de maanden januari tot en met maart in vogelvlucht behandeld.

5 januari
Martijn Cappel maakt het seizoen af als trainer van Jong BodyResults/Volendam. De voormalige keeper was eerder al aangesteld als interim-trainer na het vertrek van Kees Boomhouwer.

7 januari
Sander Visser wordt opgeroepen voor Oranje. De rechterhoekspeler van KRAS/Volendam reist met de ploeg van bondscoach Erlingur Richardsson af naar Slowakije voor een trainingsstage. Het thuisland en Roemenië zijn hier de tegenstanders.

7 januari
Het jaar 2019 kent een knallend begin voor Garage Kil/Volendam. De eerste speelronde van het nieuwe jaargang brengt een verrassende overwinning op Fit & Fun/Voorwaarts. De koploper van de Eerste Divisie wordt in eigen huis met 25-22 verslagen.

8 januari
Peter Portengen en KRAS/Volendam besluiten na het seizoen uit elkaar te gaan. De oefenmeester keerde een jaar eerder voor een tweede termijn terug naar het vissersdorp.

20 januari
Ook het eerste herenteam van KRAS/Volendam komt sterk uit de winterstop. Op bezoek bij Wematrans/Quintus winnen de Volendammers met 21-35.

21 januari
Jong BodyResults/Volendam pakt op bezoek bij hoogvlieger E&O zijn eerste punten in een uitwedstrijd. De nummer vier van de Eredivisie wordt met 26-27 geklopt. Met name Stefan Schilder was op schot bij de oranjehemden.

31 januari
KRAS/Volendam vindt in Hans van Dijk zijn nieuwe hoofdtrainer. De oud-international maakt bij eredivisionist HV Hellas, waar hij nog volop om het kampioenschap strijdt, het seizoen af.

1 februari
In navolging van Hans van Dijk verruilt ook Robin Nagtegaal HV Hellas voor KRAS/Volendam. De twintigjarige rechterhoekspeler sluit in het nieuwe seizoen aan in het vissersdorp.

25 februari
KRAS/Volendam heeft plaatsing voor de Final Four van de BENE-League niet meer in eigen hand als provinciegenoot Green Park Aalsmeer op bezoek komt. In sporthal Opperdam weten de oranjehemden met veel vechtlust echter een overwinning uit het vuur te slepen: 19-18. Hiermee wordt het gat met de Aalsmeerders verkleint naar twee punten.

27 februari
Bozidar Zorko wordt door KRAS/Volendam aangetrokken als individuele trainer voor de jeugd van zowel de jongens als de meisjes.

28 februari
Igor Mrsulja wordt door de BENE-League verkozen tot Speler van de Maand Januari.

1 maart
Jaap Beemsterboer bereikt een overeenstemming voor een transfer naar het Duitse VfL Eintracht Hagen. Beemsterboer was al sinds 2008 actief in het vissersdorp en gaat na dit seizoen voor de stap naar de Tweede Bundesliga.

3 maart
Daar waar Jaap Beemsterboer de stap van KRAS/Volendam naar de Tweede Bundesliga maakt, bewandelt Jort Neuteboom de omgekeerde weg. De achttienvoudig international voegt zich na de zomerstop bij de gelederen van de Volendammers.

7 maart
Gerrie Eijlers, Florent Bourget en Sander Visser zijn opgenomen in de voorselectie van Oranje voor een EK-kwalificatietweeluik met Slovenië.

11 maart
Collin de Vette wordt gepresenteerd als de derde aanwinst voor het komende seizoen. De rechteropbouwer komt over van Wematrans/Quintus, met wie hij degradeerde uit de BENE-League.

12 maart
Bibi Bakker wordt opgenomen in de selectie van Oranje U19 voor een oefentoernooi in Roemenië. Hier speelt de ploeg met Noorwegen, Polen en het gastland om de Carpathy Trophy. Hier eindigt zij als derde.

13 maart
Dave de Waal wordt opgenomen in de voorlopige selectie van Oranje U17. De vijftienjarige jeugdspeler van KRAS/Volendam behoort hiermee tot de 32-koppige groep dat om de week een training afwerkt op Papendal.

13 maart
KRAS/Volendam bereikt de halve finales van de NHV Beker. In sporthal Opperdam wordt met 31-25 gewonnen van het derde team van Green Park Aalsmeer. In de halve eindstrijd wacht Wematrans/Quintus als opponent.

14 maart
Ruud van den Broeck verlengt zijn contract als hoofdtrainer van Garage Kil/Volendam met twee jaar. Met de oefenmeester aan het roer promoveerden de handbaldames van de hoofdklasse naar de Eerste Divisie en is ook op dit niveau in de race voor promotie.

17 maart
Het herenteam van KRAS/Volendam kent in de afsluitende ronde van de BENE-League een complete off-day. In de generale repetitie voor de nacompetitie verloor de ploeg met 28-23 van JD Techniek Hurry-Up.

18 maart
Jong BodyResults/Volendam handhaaft zich in de Eredivisie. De ploeg van trainer Martijn Cappel, dat dit seizoen voor het eerst op dit niveau speelt, heeft aan een punt bij DEF-Fire/Aristos genoeg: 26-26.

18 maart
Garage Kil/Volendam gaat na een overwinning op Fortissimo (31-30) met een goed gevoel de nacompetitie om promotie naar de Eredivisie in. De handbaldames sluiten de reguliere competitie af met een derde plaats en dingen mee om de promotietickets.

19 maart
Geert Hinskens besluit na dit seizoen zijn schoenen in de wilgen te hangen. De rechteropbouwer van KRAS/Volendam komt tot de conclusie dat zijn lichaam het leven als topsporter niet meer aan kan.

24 maart
KRAS/Volendam slaat een belangrijke slag in de nacompetitie om de landstitel. De Volendammers, die door de mindere prestaties in de BENE-League op een vierde plaats beginnen, kloppen Herpertz Bevo Hc. Op bezoek in Panningen worden de Limburgers met 25-26 verslagen.

25 maart
Ook voor Jong BodyResults/Volendam begint de nacompetitie voortvarend. De beloftenploeg strijd om een gunstigere eindklassering in de Eredivisie en won het eerste duel met hoogvlieger DFS Arnhem met 28-25.

27 maart
Erik Blaauw wordt aangetrokken als aanwinst voor het komende seizoen. De middenopbouwer komt over van provinciegenoot Green Park Aalsmeer.

28 maart
Gerrie Eijlers wordt geselecteerd voor Oranje. De sluitpost werkt met de nationale ploeg twee EK-kwalificatieduels af met Slovenië. Florent Bouget staat op de reservelijst, Sander Visser valt door een enkelblessure af voor de selectie.

29 maart
Sabrina van der Mast en Alyssa Alings maken bekend ook komend seizoen voor Garage Kil/Volendam te spelen. Daar waar andere routiniers naar verwachting gaan stoppen, blijft het ervaren tweetal wel actief in het oranje tenue.