Jeugdhandbalnieuws van 1 en 2 oktober

maandag 03 oktober 2016

Lees hier de wedstrijdverslagen van de jeugdteams van het afgelopen weekend (1 en 2 oktober)!

Jongens C2 verliest nipt van Lacom'91 C1

Het was een natte zondagmiddag in Noord-Scharwoude. Vanaf het eerste fluitsignaal hadden de jongens al moeite met de natte en gladde bal. Hierdoor keken de jongens al snel tegen een 3-0 achterstand aan. Het duurde even voordat HV KRAS/Volendam iets terug kon doen. De bal ging een paar keer over en naast het doel en de lat en de paal werden een paar keer geraakt. Vanaf de cirkel lukte het Delian Koning om het eerste doelpunt te scoren. Hij werd goed aangespeeld door Dave de Waal. Het tweede doelpunt werd gescoord door Rowan Kok vanaf de tweede lijn. Stand 3-2. Lacom'91 scoorde de 4-2 vanaf de penaltystip. De achterstand werd weer teruggebracht naar 4-3 door een mooi schot vanuit de hoek van Jurre van Eijk. De jongens van de C2 gingen rusten met een 5-3 achterstand. Na de rust wilden de jongens de achterstand heel graag wegwerken, maar zij bleven moeite houden met de natte en gladde bal. Lacom'91 liep verder uit naar 6-3. Daniël Kant scoorde de 6-4 door met een prachtige schijnbeweging zijn man te passeren. De 7-5 werd door Dave de Waal gescoord. Hij had de bal goed onderschept en kon op het doel van de tegenpartij af gaan. Hierna liep Lacom'91 verder uit naar 9-5 en 11-6. Het zesde doelpunt van KRAS/Volendam werd gescoord door Delian Koning. De laatste vijf minuten gaven de jongens aanvallend wat gas bij. Hierdoor konden zij terugkomen naar 12-11, wat tevens de eindstand was. De laatste doelpunten werden gescoord door Jurre van Eijk (2x), Rowan Kok, Nico Kwakman en Daniël Kant. Keeper Nick Joor hield er een paar mooie ballen uit en er werd ook heel goed verdedigd door de jongens.

D3 pakt eerste punten tegen VVW

De vorige wedstrijden werden allemaal verloren door de D3. Wel zien we elke week meer brutaliteit en durf in het veld. Zaterdag mochten de meisjes tegen VVW handballen. De ochtend begon al vroeg. Iedereen dacht dat er filmopnamen voor ZappSport werden gemaakt. In werkelijkheid werden er beelden geschoten voor het programma Heibel langs de Lijn, waarin de vader van Jenita, Wander, de hoofdrol speelde. We waren best zenuwachtig door de ouders langs de kant en een filmploeg langs de lijn. Nadat we eerst onze scheidsrechter Maart in het zonnetje hadden gezet, het was tenslotte de Week van de scheidsrechter, begon de wedstrijd. De openingsscore was van Jenita Wagenaar. Zij werd goed aangespeeld door Cari Lansen en scoorde de 1-0. Direct in de tweede aanval passeerde Ellen Kras de opbouwspeler en bracht de stand op 2-0. Maar VVW was ook snel en wist onze keepster te passeren 2-1. De wedstrijd verliep snel en er werd uitstekend verdedigd. Met een keihard schot bracht Marin Kaars de stand op 3-1. Ondanks dat we keihard stonden te werken in de verdediging en onze keepster Lara Koning haar doel goed stond te verdedigen wist de tegenstander tot 2x aan toe langszij te komen en stonden we weergelijk 3-3. We bleven knokken en weer werd Jenita Wagenaar gevonden op de cirkel door Diane Buijs 4-3. Ook Lily van Nek had de smaak te pakken en met een sprongschot bracht ze de stand op 2 puntenvoorsprong 5-3. Door goed keeperswerk aan Volendamse zijde wist VVW nog maar 1x te scoren in de eerste helft 5-4. Het laatste doelpunt was van de hand van Marin Kaars. Zij bracht de stand op 6-4. In de rust werden we weer vergezeld door de cameraploeg. Iedereen werd weer op het hart gedrukt, dat de verdediging gesloten moest blijven als we wilden winnen. De tweede helft stond Cari Lansen op doel. Nadine Veerman wist Jenita Wagenaar te vinden op de cirkel en scoorde de 7-4. Heel even lieten we VVW het tempo bepalen, waardoor Cari machteloos was op doel. Tot driemaal achter elkaar scoorde VVW met een break en we stonden weer gelijk 7-7. Maar we hielden het hoofd koel en Tamara Boots en Demi Zwarthoed stonden als een beer te werken in de verdediging, waardoor VVW geen kans meer had om te scoren. Helaas hadden Nadine Veermanen Diane Buijs weinig geluk, zij passeerden de verdediging goed, maar wisten niet te scoren. Het was Marin Kaars die het prikken goed door had. Maar liefst drie break-outs achter elkaar wist zij te scoren. Hierdoor, en mede door het goede keeperswerk van Cari, werd de eindstand 10-8 voor Volendam en waren de eerste punten binnen. Dikverdiend!

Meisjes E2 verliezen van VZV

Tegenstander van vandaag VZV had met 13-12 gewonnen van onze tegenstander vorige week, dus dat baarde vooraf wat zorgen. Op oorlogssterkte met Fay Kes weer onder de lat begonnen we aan de wedstrijd. Er was alleen één lastig dingetje..... De bal en het veld waren nat. Natuurlijk, de tegenstander heeft daar ook last van, maar wij zijn dat natuurlijk helemáál niet gewend omdat we met trainen in de zaal nooit last hebben van een gladde bal en een vochtig veld.
Het was dus van belang om zo min mogelijk te stuiteren en de aanval via kort overspelen op te zetten. Dit was lastig voor de meiden en resulteerde soms in onnodig balverlies. Gelukkig hadden we Fay Kes weer in het doel en mede door haar en Anne Steur, die in de verdediging haar mannetje stond en haar ploeggenoten goed coachtem konden we goed partij bieden. De ruststand was 5-1 voor VZV met een doelpunt van Roos Haverkort van onze kant. In de tweede helft was de opdracht kort overspelen, goed vrijlopen zonder bal en in de verdediging goed laten weten welk nummer voor jou was.  Dit lukte aardig en er kwamen wat leuke aanvallen tot stand waarin we ook wat pech hadden in de afronding. We kwamen via doelpunten van Roos Haverkort en Nadine Bond nog tot 6-3 maar VZV liet zich niet verrassen en ging er met 10-3 met de winst van door. Het ging wederom weer beter en er werd goed samengespeeld dus de winst staat om de hoek te loeren! Volgende week vrij en dan de laatste veldwedstrijd tegen VVW.