Jongens D1 op snelheid langs Celeritas

maandag 03 februari 2020

Bunnik 02-02-2020, prachtige datum, de naam van de tegenstander een hele mooie maar de setting was wat droevig, regen tegen de ramen, de sporthal ietwat gedateerd en dat ook nog op zondagochtend. De tegenstander imponeert niet bij het groeten maar dat deert ons niet, we willen er een mooie wedstrijd van maken.

Fluitsignaal is daar en eigenlijk gaan er direct veel dingen verkeerd, het lijkt of gemakzucht zich meester heeft gemaakt van onze jongens.... Jasper Tol maakt de eerste 2 goals stijlvol en Collin Koning de volgende twee, enigszins met moeite. Robin Verheijden weet de volgende twee goals te maken maar iedereen moppert in het team, niet op elkaar maar op zichzelf. Waar eenieder blij zou moeten zijn met een 6-0 voorsprong zijn deze jongens zelfkritisch. Joey Koning staat weer super te keepen maar ineens is daar een tegentreffer, echt uit het niets. Het gemopper zwelt aan onder de jongens. Maar ook al hebben wij niet de beste vorm vandaag, we hebben nog wel gretigheid.

De jongens moeten tegen Celeritas hard werken voor hun doelpunten en wie anders dan Coen Zwarthoed weet vanaf de linkerhoek een beauty van een goal te maken en Vince van der Zee heeft zijn karakteristieke 'rechtdoor-treffer'. Bij rust is de stand 3-15, verre van zorgwekkend maar waar de tegenstander zeker niet blij is, zijn er bij onze jongens ook geen blije gezichten. Ze kunnen veel beter, ze willen veel beter, ze zijn veel beter.

De tweede helft is vanaf de start ook duidelijk beter en er komt nog meer elan in het team, passes komen nog steeds niet allemaal aan, maar niemand moppert, ze werken gewoon nog harder en dat wordt beloond met prachtige treffers. Onze snelheid is vele malen hoger dan dat van onze opponent maar de keeper van Celeritas houdt veel tegen en heeft een engeltje op het houtwerk, maar desondanks loopt de score lekker op. De glimlach komt terug bij de jongens. Iedereen wordt de kansen geboden en Travis Koning, de uitvinder van de handbal-pirouette, weet te scoren vanuit een prachtige draai. Vanaf de rechterhoek heeft Coen Bosma minder geluk, driemaal op rij wordt zijn inzet gepareerd. Uiteindelijk loopt de score richting de 30 en zijn er nog twee minuten op de klok.

De tegenstander wordt de mogelijkheid gegeven om hun enige treffer van de tweede helft te maken, en onze D1 gaat echt tot aan de laatste seconden voor de treffers, eindstand 4-34. Vergelijkbaar met voorgaande weken lijkt de score tegen te vallen maar er is het maximale uitgehaald wat er in zat vandaag. De mannen zijn dit seizoen al goed voor driehonderd tachtig goals, een gemiddelde van 32 per wedstrijd, qua tegentreffers staat het moyenne op ruim 13. Trots op de mannen, en publiek bedankt.

Collin (11) Jasper (7) CoenZ (6) Robin (5) Vince (4) Travis (1)