Jongens D1 richting perfectie

maandag 09 maart 2020

Zondagochtend half negen, op naar Cothen. Lente in de onderbuik, vogeltjes die fluiten, de zon spiekt af en toe door de wolken. Kras Volendam D1 ‘on tour’ naar Fortissimo en wat hebben ze er zin in! Met opzwepende muziek wordt de warming up aangegaan alsof de berg Olympus is betreden. Je voelt aan alles; ‘Dit wordt een speciale wedstrijd’.  Het doel is duidelijk, achterin de 0 houden en zelf mooi, snel en verzorgd handbal spelen. De tegenstander heeft meer dispensatiespelers dan anders en de lengte is dan ook imposant. Maar ontzag is er niet.......Collin Koning is de eerste die pijlsnel de bal in de touwen werkt door heel slim de ruimte op te zoeken door juist achter de tegenstander te gaan staan. Coen Zwarthoed weet daarna vanaf de linkerhoek, op zijn eigen karakteristieke wijze, prachtig te scoren. Robin Verheijden speelt vandaag ook weer de sterren van de hemel en weet heel snel de 3 én de 4-0 te maken. Fortissimo weet hierna vanaf de opbouwpositie twee keer te scoren en de teleurstelling is direct zichtbaar bij sommigen. In plaats van bij de pakken neer te gaan zitten is het Vince van der Zee samen met Jasper Tol die de leiding in het veld neemt en vanaf minuut 7 wordt het een echt handbalensemble, aanvallen van ongekende schoonheid worden afgewisseld met flitsende breaks en snoeiharde treffers. De keeper van Fortissimo heeft een drukke dag en houdt heel veel tegen, desondanks moet zij 15 keer vissen in de eerste helft en is de terechte ruststand 4-15. Het beoogde doel van 500 doelpunten is nog steeds in zicht (90 te gaan, met nog 3 wedstrijden te spelen) en dat werkt als de welbekende rode lap voor onze stieren. De tweede helft wordt nóg beter en er wordt nóg mooier handbal gespeeld, we krijgen zelfs de complimenten van het thuispubliek. Travis Koning weet een beauty te scoren vanaf de rechterhoek en is ook verdedigend een pain in the ass voor zijn directe tegenstander. Coen Bosma heeft vandaag iets minder geluk, zijn acties stranden in schoonheid en zijn goal wordt terecht afgekeurd. De pluim van de week gaat deze week naar Joey Koning, die de tweede helft zijn goal schoon houdt en weet een 7 meter worp heel goed naast te kijken. Eindstand 4-30! Wat een spelers, wat een groep, wat een team! Collin (9), Jasper (7), CoenZ (6) Robin (4), Vince (3), Travis (1)