Jongens tegen Meisjes bij D-jeugd

maandag 25 november 2019

Een heuse derby van de Meisjes D3 tegen de Jongens D2 van Volendam. Wekelijks samen trainen en dan zaterdag een echte competitie wedstrijd tegen elkaar. Een tribune vol Volendamse ouders, opa’s en oma’s en een heleboel andere supporters.

Zenuwachtige smoeltjes, maar de strijdlust was in alle ogen te lezen. Na even aftasten waren de eerste doelpunten voor de meisjes van D3. Caitlyn Mooijer en Marlies Tol openden de score 2-0. De jongens wisten onze verdediging te passeren, waardoor ook voor hen de “0” eraf was 2-1. Net als de voorgaande wedstrijden, zat de verdediging van de D3 potdicht. De goed instartende Anne Lansing vond cirkellopers Jenthe Kaars en Marlies Tol voortreffelijk, waardoor de D3 kon uitlopen naar  7-2. Met een stand van 10-4 floot de scheidsrechter voor de rust.

De tweede helft toonde hetzelfde spelbeeld. Mooie doelpogingen van Emmy Tol en Kim de Boer deden het publiek de adem inhouden. Snelle breakouts en mooie aanvallen van Caitlyn Mooijer en Ivana Kwakman zetten de goede keeper van de D2 op het verkeerde been en door een zeer hardwerkende dekking met Anna Jonk, Kim de Boer en Lisa Smit was het voor de jongens D2 zeer moeilijk om te scoren. De keepers van beide teams speelden een belangrijke rol in deze wedstrijd. Kirsten Steur en Dana Leeflang keepten een uitstekende wedstrijd. Een hele mooie wedstrijd waarin werd gestreden voor elk doelpunt. Ook de jongens bleven werken voor hun doelpunten. Eindstand 18-8 voor de meisjes van de D 3.