KRAS/Volendam als Club van het Jaar? Ja!

vrijdag 31 mei 2019

Zoals ieder jaar organiseert de Rabobank de Club van het Jaar actie. HV KRAS/Volendam is zeker een club die hiervoor in aanmerking komt met zijn vele vrijwilligers, spelers en speelsters. Hoe meer mensen op een vereniging stemmen, hoe groter uiteraard de kans is dat die winnaar wordt.

Maar waarom zou jij nu stemmen op de Volendamse handbalvereniging? Daar zijn genoeg redenen voor te vinden. KRAS/Volendam is een club die alle leeftijden bedient. Laten we als voorbeeld de woensdag nemen. Om 9 uur ‘s ochtends begint de dag met walking handball. Dit is lopend handbal dat wordt georganiseerd voor mensen op een wat rijpere leeftijd om hun meer te laten bewegen. Op de woensdag middag komen de kaboutertjes die spelenderwijze kennis maken met sport en met name handbal. De jongste deelnemer is vier jaar oud. Kortom de club is actief voor iedereen tussen ‘de wieg en het graf’! Maar niet alleen in leeftijd, ook in alle categorieën kan je bij KRAS/Volendam terecht.

Wij hebben sinds enkele weken maar liefst drie topteams die in de Eredivisie spelen en onze Heren 1 staan op de drempel van de Best of Three, waar zij op dit moment nog aan het strijden zijn voor de landstitel. Dit voor de achtste keer! Denk echter niet dat we de lagere teams niet  koesteren en goed verzorgen. In het weekenden rijden onze eigen busjes gratis met jonge spelers naar hun uitwedstrijden. Als het aantal uitspelende clubs hoger wordt dan vier, wordt gezorgd voor busjes van derden die ook gratis worden ingezet.

Behalve het bieden van sport, heeft KRAS/Volendam ook een sociaal en maatschappelijk gezicht. Veiligheid voor de jongste leden en ook voor onze andere vrijwilligers en leden staat bij de vereniging hoog in het vaandel. Zo verlangt de club van iedere trainer en coach en zgn. VOG-verklaring, waaruit blijkt dat betrokkene niet met justitie in aanraking is geweest voor onwenselijk gedrag. Maar pesten en discrimineren is ook uit den boze en wordt bestreden. Wij hebben daarvoor al jaren geleden een zogenaamd gewenst-gedrag commissie ingesteld.

Niet onbelangrijk om te melden is verder onze lage contributie, zeker in verhouding met andere verenigingen en de door KRAS/Volendam geboden faciliteiten. Zelfs vers binnengekomen topspelers verbazen zich over de zorg en voorzieningen die de club ze geeft.

Dus Handbalspelers  en – speelsters, vrijwilligers en supporters, maak twee minuten vrij en stem op KRAS/Volendam voor de verkiezing van Club van het Jaar. Moedig ook anderen aan om je voorbeeld te volgen.

Stem, stem, stem op KRAS/Volendam!