KRAS/Volendam D1 bindt ook Nieuwegein aan zegekar

maandag 16 december 2019

Op een historische zondagmiddag waar onze Oranjedames de wereldtitel veroverd hebben moesten onze eigen oranje-jongens eerst aan de bak tegen het oranje van Nieuwegein. Het patent wat Volendam D1 lijkt te hebben op vroeg scoren is nogmaals bevestigd. Collin Koning, met z'n haviksoog, onderschepte binnen enkele seconden de bal en in negen seconden was de voorsprong daar. De voorsprong die uiteraard niet meer uit handen gegeven werd. Coen Zwarthoed, teleurgesteld vanwege onze zwarte shirts, knalde voordat er twee minuten gespeeld was, de 2-0 tegen de touwen. De Nieuwegein keeper liet zich echter niet zo maar verschalken en pakte heel veel ballen, in het begin.....  Collin zorgde voor de 3e en 4e treffer na 5 minuten en daarna was het Jasper Tol degene die snoeihard raak schoot. Jasper gooit, met zijn 11 jaar, harder dan de gemiddelde Europese man. Collin maakte hierna nummer 6. Na eerst een gele kaart en een 7-meter worp en hierop volgend een twee minuten tijdstraf voor Vince van der Zee en en weer een 7-meter worp werd Nieuwegein tweemaal de mogelijkheid gegeven om wat terug te doen. De prima acterende goalie Joey Koning had tot dan toe alles nog met speels gemak tegengehouden. Beide 7-meter worpen werden ook prima getoucheerd door Joey, echter beide ballen stuiterden net achter hem over de lijn. De tijdstraf en de makkelijk gegeven 7 meter worp werkte als een rode lap op een stier. Met vijf in het veld was Jasper de regisseur op het veld en stuurde iedereen met fantastische ballen de goede kant op. D2-huurling Cees Zwarthoed maakte een prima goal door goed de ruimte te kiezen en Vince kwam als verongelijkte popster terug in het veld om 5 goals te maken in de laatste 8 minuten van de eerste helft. 'Ikke boos' stond er op zijn gezicht. Ruststand 2-16! De gedrevenheid bij de D1 was in de rust mooi te zien vinden op het veld en scoorden om en om. De perfect spelende Jasper Tol gunde iedereen z'n goaltje en de jarige Travis Koning werd een aantal keer vrij gezet voor de keeper maar wist voor het eerst niet te scoren dit seizoen. Coen Bosma scoorde tweemaal maar de treffers werden beiden geannuleerd door de scheidsrechter. Aan de andere kant werd prima verdedigen nu wéér bestraft met eerst geel en daarna een tijdstraf voor 'rebel' Collin waar de 3e zevenmeter-worp werd benut door Nieuwegein. Coen Zwarthoed had nog een paar fantastische goals in petto en Jasper gooide nog bijna snoeihard de kruin van de keeper andersom, deze wist gelukkig op tijd dekking te zoeken. Nieuwegein mocht de laatste twee goals maken en zeer tevreden over het spel (aan onze kant) werden er handen geschud. De score had uiteindelijk veel hoger moeten zijn, desalniettemin is 8-29 een prima verhaal. Voor wat weerstand en het "beide voetjes op de vloer-gevoel" gaan we aanstaande zaterdag de strijd aan met Volendam C1. Vince (9), Collin (8), Jasper (6), CoenZ (5), Cees (1). Pluim voor het hele team en bedankt voor de support.