KRAS/Volendam heeft familieleden nodig!

donderdag 13 juni 2019

HV KRAS/Volendam heeft een hectische tijd achter de rug. Deelname van de Heren 1 aan de ‘Best of Three’, de promotie van de Dames 1 naar de Eredivisie en tussendoor nog een vrijwilligersfeest. Het eist allemaal een hoop voorbereiding. Vooral in deze periode wordt duidelijk hoeveel mensen er nodig zijn om dergelijke activiteiten in goede banen te leiden. Het is niet alleen de wedstrijd zelf, maar ook de voorbereiding en vooral het opruimen nadat alle bezoekers weer naar huis zijn.

Voor de mensen die naar de wedstrijd komen, iets in de kantine willen drinken of komen kijken naar de prestaties van hun kinderen lijkt het allemaal zo vanzelfsprekend. Tijdens iedere training staan ze er weer: onze trainers en trainsters. Op een wedstrijddag zijn de kassa’s bemand, staan de reclameborden weer op hun plaats en verkoopt de kantine haar eten en drinken. In de weekeinden offeren scheidsrechters, tafelaars, chauffeurs een deel van hun vrije tijd op om anderen te kunnen laten spelen. Dit zijn dan nog mensen en taken die redelijk zichtbaar zijn, maar sommigen werken meer achter de schermen. Denk bijvoorbeeld aan de leden van de diverse commissies en het wedstrijdsecretariaat. Zonder al deze vrijwilligers zou HV KRAS/Volendam niet meer bestaan. Daarom is het zo jammer dat de aanwas van nieuwe, vooral jeugdige vrijwilligers, zo achter blijft. Dit geldt niet alleen voor onze club; alle verenigingen in Nederland ervaren hetzelfde probleem en zoeken naar wegen om het tij te keren.

En, beste lezers, vrijwilligerswerk is niet alleen het inleveren van tijd. Het betekent ook verbondenheid, solidariteit en saamhorigheid. Allemaal werk je op de een of andere manier samen om hetzelfde doel te bereiken. Het creëren van een sportieve en veilige omgeving voor zowel jong als oud. Het ontdekken van talent en de verdere ontwikkeling hiervan en het scheppen van voorwaarden die spelers in staat stellen zich onbekommerd met het spelletje bezig te houden. En met elkaar werken kan ook gewoon een stuk gezelligheid betekenen.

Het meest urgent zijn we voor het komend seizoen op zoek naar een kok. Het hoeft niet echt een professional te zijn. We denken meer aan een oud-kok die met pensioen is of een man/vrouw die koken als een echte passie beschouwt en graag twee keer per week bij ons komt koken voor een groep spelers. Hij of zij gaat deel uitmaken van een gezellige groep kantinemedewerkers, bestaande uit zowel oudere als jonge mensen.

Maar eigenlijk kunnen we als vereniging altijd wel mensen op allerlei verschillende plaatsen gebruiken. Denk niet: “Wat moet ik daar nou, ik kan bijna niks”. Of “Ik heb helemaal niks met sport.” Iedereen heeft zo zijn eigen talenten en wij hebben ‘voor ieder wat wils’. Heb geen schroom en kom eens langs. Bellen of mailen kan natuurlijk ook. Blijf niet langer achter de geraniums; maak een uurtje vrij per week en stort je in de familie die HV KRAS/Volendam heet. Beleef de hectiek van een sportvereniging.

Wil je iets voor de club betekenen? Bel 06-12949922 of mail naar manager@handbalvolendam.nl en je wordt in contact gebracht met de sectie die jou het meest aanspreekt.