KRAS/Volendam wint van Quintus na sterke 2e helft.

maandag 18 oktober 2021

Het zag er afgelopen zaterdag wederom niet naar uit dat de heren van KRAS/Volendam de winst, en dus de punten uit Kwintsheul mee huiswaarts konden nemen. De gastheren van Quintus gingen overal vol in en toen bleek dat enkele Volendamse sterkhouders de ene na de andere bal verknoeide, liep men de gehele 1e helft min of meer achter de feiten aan. Na een 5-2 achterstand kwam KRAS/Volendam nog wel langszij, 5-5 in de 11e minuut, maar via 12-8 was de achterstand bij rust 13-11 en was er héél veel werk aan de winkel.

Na de pauze scoorde Quintus de eerste goal maar na 7 minuten wees het scorebord al 15-17 aan in Volendams voordeel. Maar na een waslijst aan 2 min. straffen, moest een speler van Quintus met een blauwe kaart het speelveld verlaten en werd het spel grimmiger.

Bij een 17-17 tussenstand (9e minuut) vonden de mannen van KRAS/Volendam het welletjes en lieten het meegereisde publiek eindelijk zien waar ze eigenlijk best goed in zijn, namelijk winnen. Via 18-21 en halverwege 19-24 werd Quintus langzaam maar zeker in de hoek gedreven en was de uiteindelijke 22-35 overwinning toch echt verdiend.

De 35 doelpunten werden broederlijk verdeeld met als uitschieter cirkelspeler Evert Kooijman die 9 maal afdrukte.