Mini’s KRAS/Volendam goed op dreef in de Calandhal in Amsterdam

Mini’s KRAS/Volendam goed op dreef in de Calandhal in Amsterdam

maandag 12 november 2018

Gemotiveerd en gedreven stonden de oranjesterren aan de start van een leuk toernooi bij Westsite in Amsterdam. KRAS/Volendam 1 opende de dag tegen Green Park Aalsmeer en de mouwen moesten gelijk omhoog. Keepster Lisa Tuijp rechtte haar rug maar Sven Tuip, Britt Tuijp en Tom Bond stonden goed in de dekking waardoor Wick Beemsterboer en Roan Veerman het scorebord aan het werk konden houden. Door goed samenspel werd de partij gewonnen met 7-2. Tegen Aalsmeer 2 waren de handen pas goed warm en toen Sven Tuip de score had geopend kwam men goed op stoom. Even leek Aalsmeer aan te klampen maar na treffers van Wick Beemsterboer, Lisa Tuijp, Mitch Bond en Sven Tuip werd de eindstand 9-3 voor KRAS/Volendam 1.

Tegen WeHave moest er een tandje bij en de keepers Britt Tuijp en Tom Bond trokken alles uit de kast maar door doelpunten van Wick Beemsterboer 2x, Sven Tuip en Lisa Tuijp werd ook de derde wedstrijd gewonnen, 4-2. Als laatste stond MHS1 te wachten en ook nu was KRAS/Volendam de betere ploeg. Britt Tuijp opende de score met gelijk haar allereerste doelpunt en doordat Mitch Bond en Tom Bond stevig verdedigden konden Lisa Tuijp, Wick Beemsterboer en Sven Tuip 2x, de stand naar 5-1 schieten. KRAS/Volendam 2 startte tegen WeHave maar dit team had wat opstart problemen. Toch werd er goed samengespeeld en na een tegentreffer en een bijna doelpunt van Sem Doodeman was het Jan Tol die de stand gelijk trok. Tom van der Zee en Bo Schilder stonden achterin hun mannetje waardoor Cari Bokstijn haar team op voorsprong zette, 2-1. In de laatste dertig seconden schoot WeHave de gelijkmaker erin zodat de punten eerlijk verdeeld werden: 2-2.

Tegen MHS 3 schoot Tom van der Zee gelijk een break over en zetten Bo Schilder en Roan Veerman KRAS/Volendam 2 op 2-1 voorsprong en leek de race gelopen. Jan Tol en Sem Doodeman zagen hun kansen net naast belanden en keepster Cari Bokstijn liet wat goede reddingen zien. Helaas ging ook nu de gelijkmaker erin en werd de punten weer verdeeld: 2-2.

Tegen Aalsmeer moest echt alles uit de kast maar na een snel tegendoelpunt waren het Roan Veerman en Bo Schilder die KRAS/Volendam naar 2-1 schoten. Iedereen dacht dat de buit al binnen was en dat is altijd fout met Aalsmeer als tegenstander want in de slotfase werd de voorsprong weggegeven en ging Aalsmeer alsnog met de punten naar huis: 2-3.

Tegen MHS 2  tenslotte werden nog één keer de mouwen opgestroopt en er bleek meteen geen houden aan. Keeper Jan Tol hield zijn doel bijna schoon en Sem Doodeman drukte twee keer een prachtig doelpunt af waardoor de rest durfde te volgen. Tom van der Zee was wel heel dicht bij een doelpunt en toen de ballen van Cari Bokstijn, Roan Veerman (beiden 3 keer), Sem Doodeman (2 keer) en Jan Tol wel achter de keeper belandden was de 9-1 zege een feit. Allemaal heel goed gewerkt.