Nell Verhoeven: ‘Blij deel uit te maken van mooiste vereniging van het land’

Nell Verhoeven: ‘Blij deel uit te maken van mooiste vereniging van het land’

maandag 05 december 2016

Nell Verhoeven is al heel wat jaren als vrijwilliger betrokken bij HV KRAS/Volendam. Eén van de evenementen waar zij nauw bij betrokken is, is de Sinterklaasintocht in Volendam. Namens de club zorgt zij dat er jeugdleden meelopen tijdens de intocht van de goedheiligman als touw- en lampiondrager. Tijdens de afgelopen intocht liepen er twintig jeugdleden mee en droegen zo bij aan dit bijzondere evenement. Nell vertelt waarom het zo leuk is om vrijwilliger te zijn bij KRAS/Volendam.

“Ik ben Nell Verhoeven, inmiddels 37 jaar en heb vanaf mijn tiende tot 32-jarige leeftijd gespeeld bij HV KRAS/Volendam. Ik heb de ontwikkeling van onze vereniging van het Gouwtje naar een volwaardige eredivisieclub vanaf de zijlijn meegemaakt. Omdat ik toch vaak in de sporthal te vinden was, werd ik al snel gevraagd voor de breedtesportcommissie en werd ik coach van een jeugdteam.”

“Na een korte pauze waarin ik moeder ben geworden van twee geweldige dochters, begon het toch weer te kriebelen en ben ik toch langzaamaan weer helemaal terug bij de vereniging. En weer gaat dit als vanzelfsprekend; als je eenmaal verslaafd bent aan die bal gaat dit nooit meer over! Mijn dochters spelen allebei handbal en ik probeer ook hen enthousiast te krijgen voor de sport zodat ook zij zich thuisvoelen bij deze mooie vereniging.”

“Inmiddels ben ik met veel plezier weer wekelijks langs de lijn en op de tribunes te vinden. Dit keer als coach van de E3 en als supporter van onze Heren 1 en uiteraard ook ons damesteam. Het is prachtig om te zien hoe er nu wordt geprobeerd het dameshandbal naar een hoger niveau te tillen. Ook ben ik onlangs weer bij de breedtesportcommissie betrokken. Op deze manier hoop ik voor alle kinderen bij te dragen aan een sportieve en veilige sportclub. Ik weet als geen ander hoe bepalend dit kan zijn.”

“Vanuit de breedtesportcommissie ben ik gevraagd jaarlijks de touw- en lampenlopers bij de Sinterklaasintocht in Volendam te regelen. We lopen met ongeveer twintig jeugdleden met de Sint en zijn hele entourage mee in de optocht. Dit is elk jaar weer een waar spektakel met een groot kippenvel-gehalte. Ik ben blij deel uit te mogen maken van de mooiste vereniging van het land!”