Nieuwe doelen en mini-handbalvelden in sporthal Opperdam

vrijdag 21 september 2018

Sporthal Opperdam heeft sinds afgelopen week een nieuwe aanwinst waar alle sportende leden van de vereniging van kunnen profiteren. Mede mogelijk gemaakt door Gemeente Edam-Volendam kan de vereniging nu gebruik maken van zes mooie nieuwe minihandbaldoelen en drie minihandbal velden.

Claus Veerman (hoofd van de Jongens HOV commissie) nam het initiatief om te zorgen dat gemeenteambtenaar Kees Klouwer en het bestuur van KRAS/Volendam samen kwamen om de velden te realiseren. Met succes!

Vorige week donderdag kwam het rond. De drie groene mini-handbalvelden zijn afgelopen zomer al aangelegd, maar nu zijn ook de handbaldoelen binnen gekomen. In de nieuwe zaal van sporthal Opperdam zijn de groene lijnen al te zien. Deze lijnen zorgen voor een wat kleinere versie van de officiële handbalvelden en zijn in de breedte van de zaal aangelegd. De doelen kunnen binnen enkele minuten worden opgebouwd voor gebruik bij trainingen en misschien wel toekomstige 4-tegen-4 of 5-tegen-5 jeugd toernooitjes.

Welke doelen zijn het?

De doelen zijn te gebruiken voor de jeugd tot en met de D-jeugd. Het gaat om de volgende, simpel opzetbare, lichte handbalgoals. De doelen moeten kunnen snel en uit elkaar gehaald worden (de instructies liggen in de zakken waarin ze opgeborgen zitten). De ingeklapte minihandbaldoeltjes zullen voorlopig worden opgeslagen in de lerarenkamer van Opperdam Nieuw. Als je als trainer erbij wilt kan een sleutel bij de beheerder worden gevraagd. Zij helpen je dan verder.

Op dit moment werkt de vereniging ook aan de verbetering van de opslagcapaciteit van onze trainingsmateriaal en uiteraard zullen deze doeltjes ook een prominente plek krijgen in onze opslag.

Het is natuurlijk nu al enorm leuk om aan alle mogelijkheden te denken waar de doelen voor kunnen worden gebruikt, maar natuurlijk moet dit wel met zorg gebeuren. Om de doelen dus te gebruiken staan er wel een paar regels klaar om er zo lang mogelijk plezier aan te beleven met ze alle.

  1. Voorzichtigheid voorop; het zijn lichtgewicht doelen dus kan theoretisch altijd wat breken. Probeer dus op te letten met het verplaatsen van de doelen, het in een uit elkaar halen en opbergen.
  2. Netheid; zodat iedereen de zalen optimaal kan gebruiken willen wij verzoeken om de doelen op te bergen als aangetroffen.
  3. Genieten; probeer creatief te zijn met de doelen, er zijn zo veel mogelijkheden met de doelen, denk maar een aan de mogelijkheden alleen al met pylonen erbij.

De doelen zijn dus een goed maatje voor de jonge jeugd zo kunnen zij kennismaken met het spel en een goed gevoel krijgen met de bal. Ook kunnen de doelen makkelijk gebruikt worden als muur/obstakel, denk maar eens aan alle mogelijkheden die wij met de nieuwe ‘quickplay’ goals kunnen bereiken.

Zie hier een filmpje van een trainer die de goals al volop in gebruik heeft: https://www.youtube.com/watch?v=wcttn8rRBMA

Zoals te zien is hebben de kinderen het hartstikke naar hun zin met de nieuwe goals en wordt de ‘muur’ in dit filmpje goed benut. Verder legt de trainer hier ook uit dat de kinderen hier creatiever van worden en zich op deze manier kunnen vinden in het spel.

Let dus op de doelen, houd het netjes, wees verstandig en wees vooral creatief.

En om het nog mooier te maken: We krijgen dezelfde situatie in de nieuwe sporthal van de Seinpaal en sporthal Opperdam Oud! Maar dat is voor later.