Sandra Steur: 'Club is vertrouwd'

dinsdag 08 oktober 2019

Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend, maar bij een sportvereniging moet iedere week weer veel georganiseerd worden. Zo ook bij HV KRAS/Volendam. Veel hiervan gebeurt achter de schermen. Wedstrijdschema’s moeten worden opgesteld en elke wedstrijd moet georganiseerd worden. Sandra’s dichter handbalt al acht jaar bij de club. Twee jaar geleden gaf ze te kennen dat ze best iets voor de club wilde doen.

Dat kwam heel goed uit, Joke Zwarthoed en Lies Kwakman  werken al veertig jaar bij de club en wilden graag hun rol als secretariaat afbouwen. Joke en Lies vroegen Sandra Steur en Nell Verhoeven te helpen het werk te verlichten en te helpen met het opstellen van schema’s en het verplaatsen van wedstrijden indien nodig of gewenst. Hiertoe waren de dames best bereid en zo geschiede ook. Sandra komt uit een echte handbalfamilie. Zelf heeft ze vroeger ook gehandbald bij de club, samen met al naar vriendinnen.

De reden dat Sandra met zoveel plezier vrijwilliger is bij KRAS/Volendam is vooral de samenhorigheid. “De club is vertrouwd en ik vind het mooi dat de jeugd er nog veel belangstelling voor heeft. De vereniging zal daardoor blijven bestaan en de saamhorigheid zal daardoor alleen maar toenemen.”