Zeer geslaagd schoolhandbaltoernooi

maandag 24 juni 2019

Het was een zeer warme dag afgelopen zondag, zowel buiten als binnen in de Opperdam, maar dat weerhield de 24 teams van de groepen 4-5 en 6 er totaal niet van om te strijden op het scherpst vande snede.

In poule A van groep 6 kwam de Springplank al snel boven drijven met de hete adem van de St Jozef school in de nek. Bij het laatste fluitje bleek toch de ploeg van de Springplank, met 3 gewonnen wedstrijden, als eerste geëindigd. In poule B van de groepen 6 was het een nek aan nek race tussen de teams van St Jozefschool 6B en de mannen van de Blokwhere 6C maar de ploeg van de Blokwhere had op het eind net een puntje tekort waardoor het team van de St Jozefschool de finale speelde tegen de Springplank.

In de finale ging het aanvankelijk gelijk op maar gaandeweg kreeg de St Jozefschool wat meer grip op de wedstrijd waardoor de strijd werd gewonnen door de St Jozefschool met 7-12. Uitslag poule A groepen 6; 1e St Jozef school-2e de Springplank en 3e Blokwhere 6 C. Bij de groepen 5 speelde in poule C het team van de Spinmolen 5 B de meeste punten bij elkaar en met 6 punten uit 3 wedstrijden was de finale plek dan ook meer dan terecht. In poule D eindigde Spinmolen 5 A op de eerste plaats dus werd de finale een heuse clash welke werd gewonnen door de jongens van Spinmolen 5 B die hun klasgenoten met een 11-3 overwinning versloegen. Eindstand groep 5; 1e plaats de Spinmolen 5 B, 2e de Spinmolen 5 A, 3e Blokwhere.

Bij de teams van groep 4 in poule E bleef alleen het team van de Kennedyschool puntloos terwijl de andere teams redelijk gelijk op gingen. Aan het einde van de rit bleek toch de ploeg van de Springplank, met 8 uit 4 een terechte finalist. In poule F van groep4 ging de strijd tussen de St Petrusschool en de Kennedyschool welke in de laatste poulewedstrijd werd beslist in het voordeel van de St Petrusschool die dus de finale mocht spelen tegen Springplank mannen. Bij de ploeg van de Petrusschool bleek de tank leeg terwijl de Springplank nog wel een keer de mouwen op wist te stropen en met een 5-1 overwinning met de eer ging strijken. Eindstand Groep 4; 1e Springplank 4 A, 2e St Petrusschool 4 B, 3e St Jozefschool 4 A.

Omdat de scheidsrechters aan alle teams punten gaven voor hun sportieve gedrag tijdens de wedstrijden kwam ook hier een winnaar uit die zich de sportiefste school mag noemen en dat is best een fraaie prijs. Deze beker ging met glans naar de Nicolaasschool. Allemaal van harte gefeliciteerd.

Wij van KRAS/Volendam kunnen terugzien op een meer dam geslaagde dag welke natuurlijk alleen mogelijk is met de hulp van velen. Een woord van dank is dan ook voor de evenementencommissie, de scheidsrechters/coaches, kantinemensen, Jan Kwakman en Jaap zwarthoed, Joke Zwarthoed en Aaf Jansen voor de algehele controle ter plaatse. Volgend jaar hopen we weer een beroep op jullie te mogen doen.

Ook wil KRAS/Volendam graag een dankwoord uitspreken naar LQA Workwear voor de sponsoring van de shirts van de begeleiders tijdens het schoolhandbaltoernooi.