Van Beek en Bosch: een niet te scheiden scheidsrechtersduo

zaterdag 06 oktober 2018

Scheidsrechters Kaneesha Bosch en Roos van Beek fluiten al twee jaar samen en hebben een duidelijk plan voor hun toekomst: het bereiken van de top. Van Beek begon met fluiten toen zij in de B-jeugd, tijdens het herstel van een kniekwetsuur, een oproep zag voor scheidsrechters. Toen van Beek begon als scheidsrechter liet haar toenmalige begeleider haar samenwerken met Bosch, die al een tijdje op zichzelf floot. Het klikte gelijk tussen de meiden en zij zijn sindsdien niet meer van elkaar te scheiden.

De dames fluiten nu in de landelijke A-Jeugd divisie maar hebben als streven om binnen vijf jaar in de Eredivisie te mogen optreden. Om op dit niveau te mogen acteren hebben de meiden nog hun BS4 scheidsrechters diploma halen in topgroep van hun vakgebied komen. Om actief te worden in de BENE-League moeten de meiden in de elite groep terecht komen. Zij zouden dan de eerste vrouwelijke scheidsrechters van de BENE-League zijn. “Dit zou natuurlijk geweldig zijn”, vindt Bosch. “Op zo’n niveau fluiten is op zichzelf al top, maar om dan ook nog het eerste vrouwelijke duo te zijn maakt het doel extra speciaal.”

De meiden kunnen zich een leven zonder het fluiten niet meer indenken en zijn nog altijd even enthousiast. Van Beek: “Het fluiten is geweldig. Je bent de baas over de wedstrijd, maar beïnvloed deze niet. Ook ben je nog steeds bezig met de sport en leer je de regels veel beter kennen. Ik zou het zeker voor iedereen aanraden.”