KRAS/Volendam start woensdag met OldStars walking handball

donderdag 11 april 2019

HV KRAS/Volendam start als eerste handbalvereniging in Nederland met het organiseren van OldStars walking handball. Hiervoor is een samenwerking aangegaan met het Nationaal Ouderenfonds en zorgverzekeraar Menzis. Beide organisaties ondersteunen verenigingen bij het ontwikkelen van een ouderenvriendelijke sportomgeving. Het startschot van dit initiatief wordt gegeven op woensdag 17 april in sporthal Opperdam om 08.30 uur. 

Geen doel maar een middel
KRAS/Volendam en het Nationaal Ouderenfonds zetten zich met OldStars walking handball in voor de verbetering van de vitaliteit van ouderen, moedigen sociale contacten aan en laten vergelijkbare verenigingen met een ander oog naar ouderen kijken. Handbal is hierbij niet het doel, maar een middel om op latere leeftijd conditie, kracht en aanpassingsvermogen te (blijven) ontwikkelen.

"Wij herkenden al langer dat er in de handbalsport een grote behoefte was naar sportieve activiteiten voor ouderen", vertelt Joost Ooms, algemeen manager van KRAS/Volendam. "Met onze pilot spelen wij hierop in. Door OldStars walking handball als nieuwe spelvorm op te zetten dragen wij bij aan het bevorderen van een actievere leefstijl voor deze doelgroep. Als het aan ons ligt bouwen we dit door tot een echte sport. We juichen deze samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds dan ook van harte toe.’’

Beweegstrategie OldStars
Alle door het Nationaal Ouderenfonds aangepaste bewegingsvormen worden door OldStars’ beweegstrateeg René Wormhoudt aan de verenigingen, spelbegeleiders en spelers geïntroduceerd met het Athletic Skills Model (ASM). Dit model dient als basis voor alle aangepaste spelvormen van OldStars. Landelijk projectleider OldStars Johan Annema: “We zijn blij dat na het succes van OldStars walking football ook de start kunnen maken in andere takken van sport. Dit onder het motto van de Ouderenvriendelijke sportvereniging.”

Over het Nationaal Ouderenfonds
Het Nationaal Ouderenfonds ontwikkelt met haar partners interventieprogramma’s ter voorkoming en als bestrijding van eenzaamheid en rolt deze landelijk uit. Hiermee zorgen deze organisaties er niet alleen voor dat ouderen in beweging komen, maar ook sociaal actief blijven. Met de uitbreiding van het aanbod van OldStars en de samenwerking met Menzis zetten de organisaties een nieuwe stap in de landelijke ontwikkeling van een honderd procent ouderenvriendelijke sportomgeving. Hierbij staan gezondheid, fitheid en socialisatie als bestrijdingsmiddelen tegen eenzaamheid onder de ruim één miljoen ouderen in Nederland centraal.

Meedoen
Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Lars van de Broek via info@handbalvolendam.nl of het telefoonnummer 06-12677986. Wanneer er interesse is om walking handball bij andere verenigingen te ontwikkelen kan er contact worden opgenomen met Johan Annema van het Nationaal Ouderenfonds via j.annema@ouderenfonds.nl of het telefoonnummer 06-14443420.